Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă, la cea de-a 19-a ediţie a „Marşului Normalităţii”, „marşul pentru familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, după cum au descris organizatorii, Asociaţia Noua Dreaptă, pe Facebook, evenimentul. Unii participanţi au venit cu tricolorul şi cu pancarte pe care scrie „Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopţiilor homosexuale”, „Ruşine Cătălin Predoiu - promovează recunoaterea pe teritoriul României a căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex încheiate în alte state”, Strămoşii s-au jertfit pentru România Mare, nu pentru homosexualitate” sau „Avortul este crimă”. De la ora 17.00 s-a desfăşurat 18-a ediţie a Marşului Bucharest Pride 2023, eveniment organizat de către Asociaţia Accept, cu mii de participanţi, printre care şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti Andrew Noble. Oamenii au avut la Pride parcarte cu mesaje precum „Tradiţia noastră e iubirea”, „O nouă tradiţie: hormoni şi tranziţie”, „toate zodiile împotriva fascismului”, „Fără legi homofobe şi transfobe în Parlament”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Zeci de mii de oameni au participat la marşul Bucharest Pride - 2023 / Asociaţia Accept a estimat 25.000 de persoane - FOTO, VIDEO

UPDATE - Marşul Bucharest Pride 2023 care celebrează vizibilitatea comunităţii LGBTQIA+ din România a început sâmbătă pe Calea Victoriei, fiind organizat de către Asociaţia Accept, desfăşurându-se apoi pe traseul Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – traversare Bd. Libertăţii – alveola Parc Izvor – Parc Izvor.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
„Sărbătorim iubirea şi puterea comunităţii LGBTQIA+ din România printr-un maraton de evenimente. Bucharest Pride 2023 este despre familie şi despre dreptul de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen”, arată descrierea evenimentului organizat de ACCEPT.
La marş au participat mii de persoane, membri ai comunităţii  LGBT, dar şi susţinători ai cauzei acestora.
 
Pe lângă steagurle în culorile curcubeului, cei prezenţi au purtat pancarte pe care scria „Fricile voastre = cenzura ca politică de stat”,„See the love / See the families”.
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
La marş a fost prezent şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti Andrew Noble, care a avut pictat pe frunte steagul în culorile curcubeului, simbol al comunităţii LGBT.
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
„Oamenilor le este frică de ceea ce nu ştiu. Trebuie luate măsuri pentru a pune în aplicare hotărârea CEDO. Cuplurile de acelaşi sex trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi în orice stat membru al UE”, a declarat recent la Europa Liberă ambasadorul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Marşul Normalităţii” a început sâmbătă, de la ora 13.00, pe traseul Piaţa Romană – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii - Patriarhia Română, conform paginii de Facebook a evenimentului. 

Organizatorii „Marşului Normalităţii” explică motivele pentru care invită oamenii să proteste în ţară şi să susţină valorile familiei tradiţionale.

Astfel, Asociaţia Noua Dreaptă şi alte asociaţii şi activişti implicaţi şi în campania referendumului pentru familie care a avut loc în anul 2018 precizează că protestul de sâmbătă este „faţă de parada ho.mo.se.xu.alilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor şi adopţiilor ho.mo.se.xu.ale”

Marşul este şi „faţă de decizia şi intenţia CEDO de a băga pe gâtul românilor căsătoriile şi parteneriatele ho.mo.se.xu.ale, în dispreţul majorităţii creştine din România şi a Codului Civil român care prevede explicit la art 277: «(1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex. (2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România. (3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România»”.
 
Totodată, manifestaţia este şi împotriva „atitudinii agresive şi jignitoare a lobby-ului ho.mo.se.xual care anul acesta a organizat parade ho.mo.se.xuale şi la Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, pregătind o manifestare provocatoare similară la Oradea” şi „faţă de harţuirea românilor care şi-au exprimat public opoziţia faţă de ideologia de gen şi promotorii acestei aberaţii, ultima victimă fiind chiar cunoscuta campioană Sorana Cîrstea”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.