Centrul Infotrafic avertizează că, marţi după-amiază, pe tronsonul dintre Fundulea şi Lehliu al autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa se semnalează ploaie îngheţată, astfel că şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie şi cu viteză redusă. În zona localităţii Dor Mărunt din judeţul Călăraşi s-a format polei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe tronsonul kilometric 35 (Fundulea) – 65(Lehliu) al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, este semnalat fenomenul de ploaie îngheţată (freezing rain). În zona kilometrilor 75-80 (loc. Dor Mărunt, jud. Călăraşi) a apărut poleiul", a transmis, ulterior, Infotrafic.

Sursa citată precizează că se acţionează se actionează pentru menţinerea stării de viabilitate a şoselei.

Astfel, conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să reducă semnificativ viteza, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că, pe tronsonul kilometric 32 (Fundulea) - 65 (Lehliu) al autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, este semnalat fenomenul de ploaie îngheţată (freezing rain).

"Precizăm că se acţionează se actionează pentru menţinerea starii de viabilitate a părţii carosabile şi prevenirea apariţiei poleiului", arată sutsa citată.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire, iar fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.