Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod galben, fiind vizate fenomele instabilitate atmosferică temporar accentuată, sâmbătă între orele 14.00 şi 22.00, în Bucureşti şi alte 13 judeţe. Începând cu ora 16:00 pana la ora 16:55 a fost emisă o avertizare de cod portocaliu valabilă pentru Capitală. Pentru avertizarea şi informarea populaţiei au fost transmis mesaje prin sistemul Ro-Alert atât în judeţul Ilfov, cât şi în Muncipiul Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu valabilă de astăzi 16.07.2022, în intervalul orar 15:25 - 16:00, pentru judeţul Ilfov.

Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70…90 km/h, vijelie puternică, local averse torenţiale care vor acumula peste 25 l/mp, descărcări electrice, grindină. Începând cu ora 16:00 pana la ora 16:55 avertizarea cod portocaliu este valabilă şi pentru Municipiul Bucureşti. Pentru avertizarea şi informarea populaţiei au fost transmise mesaje prin sistemul Ro-Alert atât în judeţul Ilfov, cât şi în Muncipiul Bucureşti”, arată o postare pe pagina de Facebook a ISU Bucureşti-Ilfov.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Astfel, în Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60...70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 25...35 l/mp.

ANM mai precizează că, în regiunile sudice şi sud-estice, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.