Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, luni, că a retras acreditarea Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. Măsurile au fost luate "în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe tema calităţii actului educaţional existent la nivelul Academiei de Poliţie", dar şi ţinând cont de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, a transmis Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "În urma recomandărilor Consiliului de Etică şi Management Universitar (CEMU), formulate în Hotărârea nr. 79/08.10.2020 (transmisă Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi înregistrată în data de 19.10.2020), ministrul Monica Cristina Anisie a aprobat retragerea acreditarilor celor două şcoli doctorale ale Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti: Drept, respectiv Ordine Publică şi Siguranţă Naţională", a precizat, ulterior, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Ordinele de ministru au la bază prevederilor art. 170 alin. (1) lit. c) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.

De asemenea, pentru soluţionarea aspectelor semnalate în Hotărârea nr. 79/08.10.2020, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis în 21.10.2020 către Ministerul Afacerilor Interne, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) solicitarea de a analiza recomandările din hotărârea CEMU şi de a implementa măsurile care se impun.

"În acest context, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti va putea relua activitatea de evaluare în vederea autorizării şcolilor doctorale după 5 ani, conform prevederilor legale. Pentru a se asigura protecţia studenţilor aflaţi la studii universitare de doctorat, aceştia vor fi şcolarizaţi, conform legii, până la finalizarea studiilor", a arătat sursa citată,

Totodată, având în vedere o recomandare din Hotărârea CEMU, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a dispus demararea procedurii de monitorizare specială a instituţiei de învăţământ superior, potrivit art. 216 alin. (2) lit. c) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.

"Măsurile anterior menţionate au fost luate în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe tema calităţii actului educaţional existent la nivelul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Totodată, s-a ţinut cont şi de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care a relevat deficienţe majore în urma evaluării stadiului activităţilor de verificare a originalităţii tezelor de doctorat şi respectarea standardelor de calitate şi etică profesională în această instituţie de învăţământ superior", a precizat Ministerul Educaţiei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Monica Anisie a fost întrebată despre acest lucru luni, la evenimentul de lansare a procesului de consultare publică privind elaborarea Strategiei privind digitalizarea Educaţiei. 
 
"În urma raportului Consiliului de Etică şi Management Universitar, am realizat un ordin de ministru prin care am retras acreditarea Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti”, a afirmat ministrul Educaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.