Stomatologii înscrişi în Colegiul Medicilor Stomatologi din România îşi aleg sâmbătă conducerea, la Bucureşti, medicii stând peste o oră la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot. Asociaţiile profesionale ale medicilor stomatologi au solicitat Comisiei Electorale Centrale prelungirea duratei de vot de la ora 18.00 la ora 21:00. Ministerul Sănătăţii a cerut ca tuturor celor care se află la coadă la ora 18.00 să li se permită să voteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE -  Ministerul Sănătăţii, printr-un document emis de la cabinetul secretarului de stat Tiberiu Brădăţan, a cerut ca tuturor celor care se află la coadă la ora 18.00 să li se permită să voteze.
Într-un document adresat Colegiului Medicilor Stomatologi din România şi Comisiei Electorale, subliniind că sunt cozi şi în Bucureşti şi în judeţe, MS a solicitat ca toţi cei aflaţi la coadă la ora 18.00 să fie consideraţi ca fiind în incinta secţiilor de votare şi să le permită să îşi exercite dreptul de vot.
UPDATE - Asociaţiile profesionale ale medicilor stomatologi au solicitat Comisiei Electorale Centrale pentru alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi de sâmbătă prelungirea duratei de vot de la ora 18.00 la ora 21:00.
Sute de medici stomatologi stau la coadă în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară, încă de dimineaţă, înfruntând ploaia şi frigul, pentru a-şi excercita dreptul legal de vot.
„Având în vedere prevederile art. 36 lit. a)-c) din Regulamentul electoral al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, aprobat prin Decizia 6/2CN/2023 din 2023, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare şi Regulamentul electoral, În temeiul art. 29 alin. 1 şi alin. 2 din Regulamentul electoral,
Având în vedere dificultatea cu care se desfăşoară procesul electoral la nivelul întregii ţări, respectiv numărul redus de membri care şi-au putut exercita până în prezent dreptul de vot raportat la numărul total de membri cu drept de vot, Va solicitam prelungirea duratei de vot până la ora 21:00, pentru asigurarea exercitării dreptului de vot pentru toţi medicii stomatologi, membri ai Colegiului Medicilor Stomatologi din România, respectând astfel aplicarea corectă a dispoziţiilor legale referitoare la alegeri.
Precizăm că în intervalul orar actual, stabilit pentru desfăşurarea alegerilor, nu toţi membrii stomatologi cu drept de vot îşi vor putea exercita dreptul de a vota, fiindu-le astfel îngrădit un drept fundamental”, se arată în solicitarea transmisă către Comisia Electorala Centrală.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Alegerile pentru funcţia de membru în Consiliul Colegiului Medicilor Stomatologilor Bcureşti şi pentru funcţia de reprezentant în Adunarea generală naţională a CMSR se desfăşoară sâmbătă, în intervalul orar 08.00 - 18.00, în incinta Clinicii de Stomatologie din şos. Olteniţei nr. 9, Sector 4.
Au drept de vot toţi medicii stomatologi înscrişi în Colegiul Medicilor Stomatologi Bucureşti, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au cotizaţia plătită la zi, nu sunt suspendaţi din calitatea de membru al Colegiului Medicilor Stomatologi din România. 
 
Reprezentanţi ai stomatologilor din Bucureşti au declarat pentru News.ro că pentru prima oară există posibilitatea unor alegeri transparente, prin participarea observatorilor, ca urmare a ordinului dat de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care, acum 4 ani, au fost prezenţi doar 10% din totalul medicilor stomatologi.

La nivel naţional unt înregistraţi peste 21.000 de medici stomatologi.

La această oră, în Bucureşti sunt cozi şi se stă la coadă aproximativ o oră şi şi jumătate pentru a vota. 

Şi la Cluj se înregistrează o situaţie similară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.