Traficul rutier a fost oprit, miercuri după-amiază, pe DN 67C, în apropierea barajului Oaşa, în judeţul Alba, după ce mai mulţi copaci au căzut pe şosea, din cauza vântului puternic. Mai multe autoturisme au fost avariate, 14 maşini fiind blocate. Primele informaţii arătau că două persoane sunt rănite, ISU Alba precizând că una este inconştientă şi s-au început manevre de resuscitare de către oameni aflaţi în zonă. Ulterior, a fost declarat decesul acesteia, fiind vorba despre o femeie de 64 de ani, în timp ce un bărbat de 63 de ani a suferit răni minore. IPJ Alba a precizat că traficul rămâne oprit, cei care intenţionau să călătorească în zonă fiind sfătuiţi să amâne deplasare sau să aleagă alte rute. A fost emis mesaj Ro-Alert întrucât există riscul să mai cadă şi alţi copaci pe DN 67C, în amonte de Popasul Regelui. Circulaţia a fost reluată, a anunţat IPJ Alba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Traficul rutier a fost reluat pe DN 67C, a transmis IPJ Alba.

UPDATE - ”La data de 26 iulie 2023, în jurul orei 12,00, un autoturism care se deplasa pe DN 67C, în direcţia Oaşa-Sebeş şi era condus de un bărbat de 62 de ani, din municipiul Bucureşti, la kilometrul 98 + 500 de metri, a fost surprins de un arbore care a căzut pe plafonul autoturismului, fiind smuls din rădăcini de fenomenele meteorologice care s-au manifestat intens, în acele momente, în zonă. În urma incidentului, o femeie de 64 de ani, din municipiul Bucureşti, pasageră în autoturism, a decedat”, a transmis IPJ Alba.

Cercetările continuă.

”Traficul rutier este blocat, în continure, pe DN 67 C, din cauza arborilor căzuţi pe carosabil. Autorităţile intervin pentru degajarea acestora. Se preconizează ca intervenţia să mai dureze câteva ore, context în care recomandăm cetăţenilor care intenţionează să circule pe DN 67C să îşi amâne călătoria sau să ia in calcul alte rute”, a precizat sursa citată.

Totodată, potrivit ISU Alba, a fost transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru UAT Sugag şi localitatea Voineasa (Vâlcea) pentru evitarea circulaţiei rutiere până miercuri, la ora 18.00, din cauza riscului de a cădea alţi arbori pe DN 67C, în amonte de Popasul Regelui.

UPDATE - ISU Alba a anunţat că forţele de intervenţie au ajuns la locul evenimentului. 

FOTO: ISU Alba
FOTO: ISU Alba
”Din nefericire a fost declarat decesul persoanei aflate în stare de inconştienţă (sex feminim, 64 ani), cealaltă persoană (sex masculin, 63 ani) a fost asistată medical, este conştientă şi prezintă leziuni minore”, a transmis sursa citată.
 
De asemenea, după recunoaşterea făcută de echipaje, este vorba despre 14 autoturisme blocate din cauza arborilor căzuţi pe carosabil şi un autoturism avariat, tot din cauza arborilor.

UPDATE - Potrivit ISU Alba, este vorba despre un arbore care a căzut pe o maşină, nu sunt persoane încarcerate.

”Ca urmare a evenimentului au rezultat 2 persoane rănite, una se află în stare de inconştienţă si una semiconştientă. S-au început manevrele de resuscitare de către participanţii la trafic pentru persoana inconştientă”, a precizat sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între Tău şi barajul Oaşa, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. În zonă sunt manifestări meteorologice intense, cu vânt puternic şi ploaie.

La rândul său, ISU Alba a anunţat că Secţia de pompieri Sebeş intervine pentru acordarea primului ajutor medical şi degajarea arborilor de pe carosabil. Din informaţiile preliminare reiese că un copac a căzut peste un autoturism, iar patru maşini sunt blocate. Acolo se intervine cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor.

Potrivit Centrului Infotrafic, în urma căderilor de copaci de la Şugag, două persoane au fost rănite, iar mai multe maşini au fost avariate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.