Aproximativ patru sute de persoane au fost evacuate, joi, din Aeroportul Sibiu, după ce în terminal s-a simţit un miros înţepător de la o substanţă necunoscută. După aproximativ două ore, activitatea pe aeroportul Sibiu a fost reluată. În urma acestui incident, cinci curse vor decola cu întârziere, fiind afectaţi aproximativ 650 de pasageri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 18:27 - Aeroportul Sibiu a fost redeschis, cinci curse urmând a decola cu întârziere; au fost afectaţi aproximativ 650 de pasageri

Aeroportul Sibiu, al cărui terminal a fost evacuat, joi, după ce s-a simţit un miros înţepător de la o substanţă necunoscută, a fost redeschis, activitatea fiind reluată după aproximativ două ore. Cinci curse vor decola cu întârziere, fiind afectaţi aproximativ 650 de pasageri.

Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au anunţat, joi seară, că activitatea a fost reluată, după ce echipele speciale au luat probe din aer pentru a identifica substanţa care a produs mirosul înţepător din cauza căruia a fost necesară evacuarea terminalului.

”Ca urmare a acestui incident, cinci curse vor decola cu întârziere. Estimăm că au fost afectaţi un număr de 650 de pasageri”, au transmis reprezentanţii Aeroportului.

Potrivit acestora, este vorba despre cursele către Basel, Antalya, două curse către Munchen şi una către Londra.

Reprezentanţii Aeroportuluii Sibiu au anunţat, joi, că din cauza unui miros înţepător s-a luat decizia evacuării terminalului de pasageri pentru a se evita orice neplăceri.

”La faţa locului se află un echipaj specializat ISU Sibiu, în vederea identificării cauzei”, au transmis reprezentanţii Aeroportului.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în aeroport, fără victime.

”Intervine Detaşamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei”, au precizat reprezentanţii ISU.

Potrivit acestora, au fost evacuate aproximativ 400 de persoane.

Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei.

”A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii ISU. 

Aceştia au explicat faptul că spray-ul a fost găsit de către poliţiştii de la Transporturi, într-o cutie pentru depozitarea obiectelor interzise zborului. 

După identificarea substanţei, activitatea va fi reluata în aeroport.

Oficialii Aeroportului Sibiu au precizat că nu există curse anulate deocamdată, dar acestea vor fi întârziate. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.