Autorităţile au depistat, la zborul de vineri seară Madrid-Sibiu, persoane infectate cu noul coronavirus, anunţă IGPR. Din 151 de pasageri, 22 au fost plasaţi în carantină şi o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat trei oameni infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Din cei trei, unul avea schema completă de vaccinare, al doilea a avut rezultat negativ la COVID, iar al treilea a prezentat dovada că a trecut prin boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Vă informăm că în data de 07.08.2021, la cursa Wizzair Madrid - Sibiu, aterizată la 00:10, câinii prezenţi în Punctul de Trecere al Frontierei din Aeroportul Internaţional Sibiu Sibiu au detectat 3 persoane, pasageri ai zborului ca fiind pozitivi de SARS CoV-2. În urma acestui fapt, persoanele au fost retrase din grup, li s-a explicat motivul pentru care au fost oprite şi au aşteptat până la procesarea întregului zbor”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Sibiu. 

Instituţia a prcizat că, ulterior, cu acordul lor, pentru 2 pasageri s-au facut teste rapide, antigen.
 
”Primul pasager, un bărbat în vârstă de 47 de ani, în urma testării a primit rezultat pozitiv. Acesta prezenta schema de vaccinare completă din data de 22.07.2021 (17 zile). Având în vedere că prezenta tuse seacă şi subfebrilitate (37,8) cu acordul lui, a fost solicitat un echipaj de la ambulanţă  pentru a fi transportat la UPU Sibiu în vederea efectuării investigaţiilor de specialitate. Acolo, i-a fost recoltat un alt test Rapid- AG, şi acesta fiind pozitiv. Ulterior s-a recoltat şi un test RT-PCR, care a avut rezultat pozitiv. În urma analizelor, radiografiei şi a consultului de boli infecţioase, s-a solicitat ambulanţa de transport la domiciliul lui din judeţul Alba (Sebes)”, a mai rpecizat instituţia citată. 
 
Al doilea pasager, un bărbat în vârstă de 24 de ani, asimptomatic, a fost testat cu test Rapid - AG, rezultatul fiind negativ. Având în vedere faptul că nu era vaccinat, a fost carantinat la domiciliu cu recomadare de efectuare test RT-PCR în ziua 5 de carantină. 
 
În ceea ce priveşte al treilea pasager, s-a constat că în data de 17.07.2021 a fost declarat vindecat întrucât au trecut 14 zile de la data primirii rezultatului pozitiv. 
 
”Pentru ambii pasageri testaţi, Direcţia de Sănătate Publică Alba a fost anunţată în vederea monitorizării şi efectuării anchetei epidemiologice, întrucât ambii pasageri aveau domiciliu pe raza judeţului Alba”, a mai transmis instituţia. 
 

ŞTIRE INIŢIALĂ: „Seara trecută, la zborul W6 3778 MADRID-SIBIU, dintre cei 151 de călători, 22 au fost plasaţi în carantină si o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Primul pasager semnalat a fost  plasat în izolare, fiind depistat de câinele nostru antrenat, ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP,  acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la UPU Sibiu, pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv avea cele 2 doze de vaccin făcute”, arată un comunicat de presă al IGPR.

Conform sursei citate, „a doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată - rezultatul fiind negativ. Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5. Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieşire din boală, din data din 17.07.2021”.

Pe 15 iulie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat derularea proiectului pilot privind detectarea, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 cu ajutorul câinilor special antrenaţi.

Astfel, CNSU a aprobat derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.