Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehonologie Politehnica Bucureşti va înfiinţa o sucursală în municipiul Râmnicu Vâlcea, anunţă, marţi, primăria oraşului. Până la reabilitarea terenurilor şi construcţiilor deţinute la limita cu comuna Vlădeşti, instituţia îşi va desfăşura cursurile în spaţiile fostului liceu Oltchim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rectorul Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehonologie Politehnica Bucureşti, Mihnea Costoiu, a confirmat decizia instituţiei de învăţământ superior de a înfiinţa o sucursală la Râmnicu Vâlcea, care, într-o primă fază (până la reabilitarea terenurilor şi construcţiilor deţinute la limita cu comuna Vlădeşti), îşi va desfăşura cursurile în spaţiile fostului liceu Oltchim”, anunţă, marţi, oficialii Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Aceştia fac publică scrisoarea rectorului Universităţii Politehnica, Mihnea Costoiu, în care acesta arată că vizează o ”extindere a serviciilor universităţii în mai multe regiuni din ţară cu obiectivul de a creşte rata de angajare şi a reduce gradul de tensionare a pieţei muncii”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În scrisoare se arată că rata de angajare a Universităţii Politehnica este de peste 95% în primul an de la absolvire.

”Pe o piaţă a muncii cu un deficit estimativ de aproximativ 250.000 de angajaţi, impactul economic creat de acest fenomen reprezintă o pierdere de aproximativ 4,5 miliarde de euro din PIB-ul României, reprezentând 1,5% la nivelul întregii economii. Fără măsuri urgente şi hotărâte, această pierdere va ajunge la aproximativ 9,5 miliarde de euro (2,4% din PIB) în 2026, conform datelor pferite de Camera de Comerţ Americană în România”, se arată în scrisoarea semnată de Costoiu.

Primăria Râmnicu Vâlcea anunţă că va demara lucrări de modernizare a sălilor de la parterul clădirii fostului liceu situată în bulevardul Nicolae Bălcescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.