Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa” din Iaşi scoate la admiterea din acest an 2.055 de locuri, din care 725 sunt fără taxă, numărul de locuri fiind identic cu cel de anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe locuri fără taxă la admiterea la UMF Iaşi sunt la Facultatea de Medicină, respectiv 300, în timp ce Facultatea de Farmacie candidaţii vor concura pe 99 de locuri.

La specializarea Medicină Dentară sunt disponibile 89 de locuri, la Tehnică Dentară - 34, la Asistenţă Medicală Generală - 55, Nutriţie şi Dietetică - 10, la Bioinginerie - 64, în timp ce la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare sunt 74 de locuri.

În plus, sunt puse la dispoziţia elevilor din mediul rural 19 locuri, în timp ce 34 de locuri sunt pentru românii de pretutindeni.

Vor fi scoase la concurs şi 597 locuri cu taxă, cele mai multe fiind la Medicină, respectiv 178. Studenţii străini au la dispoziţie 624 de locuri, taxa în anii anteriori fiind de 5.000 de euro.

"Numărul de locuri pe care-l punem la dispoziţia candidaţilor la admitere în acest an este acelaşi cu cel de anul trecut, suntem la capacitatea maximă de şcolarizare. Nu sunt modificări nici în privinţa disciplinelor de concurs, iar ponderea bacalaureatului la media de admitere rămâne 10 la sută”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Înscrierile la concursul de admitere la studii universitare de licenţă vor avea loc în perioada 15-20 iulie, iar concursul de admitere va avea loc în  24 iulie, sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore. Clasificarea candidaţilor se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90 la sută va avea nota obţinută la testul grilă, iar 10 la sută media de la Bacalaureat.

Taxa de înscriere la admitere variază între 250 de lei şi 350 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.