Uniunea Naţională a Barourilor din România îşi anunţă disponibilitatea pentru asigurarea asistenţei juridice refugiaţilor din Ucraina şi de a colabora cu Inspectoratul pentru Imigrări şi nou-înfiinţatul Grup de lucru creat la nivelul Ministerului de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comisia Permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR) susţine poziţia exprimată de Consiliul Barourilor şi Societăţilor de Drept din Europa – CCBE prin care se condamnă agresiunea împotriva Ucrainei şi militează pentru menţinerea spaţiului european ca un loc al păcii, libertăţii, securităţii şi justiţiei. Panica instalată ca şi consecinţă a stării de conflict născută în Ucraina a determinat o masivă refugiere a populaţiei civile, astfel că, numai pe parcursul zilei de azi, graniţele României au fost traversate de peste 19.000 de emigranţi, mulţi dintre aceştia fiind de origine română", afirmă reprezentanţii UNBR.

Totodată, Comisia Permanentă a UNBR transmite autorităţilor române disponibilitatea pentru susţinerea unei campanii de asistenţă juridică oferită refugiaţilor din zonele de conflict, pentru a ajuta la gestionarea acestei crize umanitare şi pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului.

"În acest sens, vom depune toate eforturile pentru a sprijini demersurile autorităţilor române cu competenţe în gestionarea iminentei crize umanitare şi a conlucra în acest scop cu Inspectoratul General pentru Imigrări, cu nou-înfiinţatul Grup de lucru creat la nivelul Ministerului de Interne şi celule în zonele aflate din nordul şi nord estul ţării pentru a coordona ajutorul dat refugiaţilor care intră din Ucraina. De asemenea vom valorifica acordul cu Asociaţia Municipiilor din România", arată sursa citată.

UNBR adaugă că va contacta uniunile profesionale ale avocaţilor din Moldova, Polonia şi Ungaria pentru a colabora în realizarea sprijinului umanitar.

"Transmitem întreaga noastră solidaritate şi compasiune colegilor ucraineni, care sunt nevoiţi să îşi exercite profesia sub ameninţarea armelor şi înconjuraţi de suferinţă şi disperare", mai arată reprezentanţii UNBR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.