Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că pacienţii cu boli cronice nu pot fi încă trataţi la Spitalul Judeţean Suceava, iar bolnavii de cancer sunt discriminaţi faţă de cei infectaţi cu coronavirus. El spune că pacienţii cronici "suferă cumplit şi mulţi dintre ei sunt condamnaţi la moarte în chinuri groaznice", în timp ce "fostul manager corupt Râmbu este liber, protectorul lui mafiot Flutur a ieşit cu tupeu la televizor şi Ministrul Sănătăţii nici gând să trimită Corpul de Control".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emanuel Ungureanu afirmă, duminică, într-o postare pe Facebook, că pacienţii cronici "nu pot fi trataţi încă în Spitalul Judeţean Suceava".

"În mod dramatic, deşi numărul de bolnavi afectaţi de Covid 19 a scăzut spectaculos, ca în toate spitalele din România, pacienţii cu cancer care necesită intervenţii salvatoare sunt discriminaţi în raport cu pacienţii infectaţi cu noul Covid 19. Noua conducere a spitalului din Suceava se străduieşte să crească capacitatea de testare pentru ca pacienţii cronici să poată fi testaţi înainte de a se adresa spitalului", susţine Ungureanu.

Potrivit acestuia, lucrurile merg foarte încet încă şi pacienţii cronici "suferă cumplit şi mulţi dintre ei sunt condamnaţi la moarte în chinuri groaznice".

"Între timp, fostul manager corupt Râmbu este liber, protectorul lui mafiot Flutur a ieşit cu tupeu la televizor şi Ministrul Sănătăţii nici gând să trimită Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii aşa cum i-am solicitat imperios printr-o interpelare oficială. (...) Dragi suceveni, nu uitaţi şi nu iertaţi pe cei care au produs nenorocirea din acest spital şi au închis această zonă minunată luni de zile!", mai spune Ungureanu.

El susţine, într-o înregistate video făcută în faţa spitalului, că la SJU Suceava mai sunt 120 de bolnavi infectaţi cu COVID, iar spitalul are peste o mie de locuri "şi se produce, ca în toate spitalele din România, o discriminare".

"(...) dacă ai cancer şi dacă trebuie să fii operat eşti mai puţin «norocos» decât dacă eşti infectat cu COVID. Dacă eşti infectat cu COVID ai loc în acest spital, dacă ai cancer şi trebuie să fii operat de urgenţă nu ai loc", afirmă el, adăugând că pacienţii cu boli cronice sunt "condamnaţi la moarte" şi este "o dramă extraordinară", susţine Emanuel Ungureanu.

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava anunţa că acordă, din 2 iunie, asistenţă pentru toate specialităţile medicale, însă făcea apel la pacienţi să vină la spital doar dacă reprezintă cazuri urgente, pentru a nu bloca activitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.