Primarul comunei Rediu, Vasile Haidău, ar putea fi sancţionat de conducerea filialei judeţene a PNL Iaşi, după ce l-a invitat pe Relu Fenechiu, proaspăt ieşit din închisoare, să ia cuvântul la zilele localităţii, a anunţat, joi, deputatul Marius Bodea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PNL Marius Bodea a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că edilul comunei ieşene Rediu, Vasile Haidău, membru PNL, ar putea fi sancţionat, după ce l-a invitat pe Relu Fenechiu pe scenă şi i-a dat cuvântul la sărbătorile comunei, eveniment desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute.

O decizie a conducerii PNL Iaşi va fi luată vineri, în şedinţa Biroului Politic Judeţean.

La rândul său, liderul grupului de consilieri judeţeni PNL, Romeo Vatră, a afirmat că în discursul rostit la Rediu, Fenechiu a spus că nu reprezintă niciun partid politic, dar că în BPJ-ul organizaţiei va fi discutată atitudinea primarului liberal Vasile Haidău, cel care a avut iniţiativa să-l invite pe scenă.

La zilele comunei Rediu, Relu Fenechiu a urcat pe scenă şi a vorbit în faţa oamenilor, spunând, printre altele, că le recomandă politicienilor să nu se mai certe şi să lupte împreună pentru proiectele judeţului.

La eveniment au fost prezenţi lideri ai PSD, PNL şi PMP, iar Fenechiu s-a întreţinut cu aceştia şi chiar s-a îmbrăţişat.

Surse din mediul politic ieşean susţin că primarul comunei Rediu, Vasile Haidău, a fost angajat în urmă cu câţiva ani la una dintre firmele lui Relu Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare în urma contopirii a două pedepse pentru fapte de corupţie, a fost eliberat condiţionat în 7 august, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Vaslui.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.