Primarul oraşului Târgu Bujor, judeţul Galaţi, îi roagă pe cetăţeni să-i transmită numerele de telefon pentru a fi alertaţi de către el prin SMS cu privire la eventualele fenomene meteorologice imediate sau despre evenimente importante din localitate, el afirmând că aşteaptă şi înfiinţarea sistemului naţional de altertare, considerându-le foarte utile pe ambele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei, a postat, marţi, un anunţ pe Facebook, prin care le cere cetăţenilor să-i transmită în privat numerele de telefon şi numele pentru a fi alertaţi de către el prin SMS cu privire la eventualele fenomene meteo extreme sau despre evenimente locale importante.

"Rog toţi posesorii de telefoane mobile, care locuiesc în Târgu Bujor, Moscu sau Umbrăreşti, să-mi trimită mesaj în privat cu numarul de telefon şi numele! Puteţi sa-mi trimiteţi şi numerele cunoscuţilor, rudelor, vecinilor! Vreau să pot informa prin SMS, la nivel local despre eventualele fenomene meteorologice imediate, despre evenimente importante ! Noi primarii suntem informaţi primii despre eventuale fenomene meteo grave, ce se vor petrece în zona noastră! O comunicare eficientă poate preântâmpina evenimente tragice, ca cele de duminică din zona Timişoara! Aştept mesajele dumneavoastră!Vă mulţumesc!", a scris primarul.

Contactat telefonic, Laurenţiu Gîdei a spus că ideea i-a venit după ce a văzut ce s-a întâmplat la Timişoara şi a descărcat o aplicaţie care îi permită să trimită acelaşi SMS concomitent unui grup foarte mare de persoane.

"Vâzând ce s-a întâmplat în ultima perioadă în ţară cu aceste fenomene meteo extreme, mi-am dat seama ca anunţurile pe care le postez de obicei pe Facebook nu sunt suficiente, nu ajung neaparat în timp util la toţi oamenii, nu toţi stau mereu pe Facebook şi aşa m-am gândit să îi rog să îmi dea numerele de telefon ca să îi pot informa în timp util pentru că noi primarii suntem informaţi primii despre fenomenele meteo care apar. Vreau să vă spun că voi da anunţuri şi cu privire la evenimente locale, din comunitatea locală. Am descărcat o aplicaţie de curând care îmi permite să trimit anunţurile la toţi din grup", a mai spus primarul.

Referitor la sistemul de alertă pe care doresc să-l implementeze autorităţile centrale, Gîdei a spus că şi acela este foarte util.

"Ştiu că se doreşte şi implementarea acelui sistem naţional de altertă, e foarte bun şi acela, dar acesta la care m-am gândit, cum v-am spus, este pentru noi, cei dei aici. Nu îl excludem pe acela; sunt utile, ambele. Eu şi până acum informam cetăţenii prin sms cu privire  la asigurarea obligatorie a locuinţelor sau cu privire la anumite facilităţi pentru cei care îşi achită contribuţiile la timp", a precizat  mai spus primarul.

El a menţionat că, în decurs de o oră de la postarea mesajului pe Facebook, a primit 30
de noi numere de telefon.

Deocamdată primarul dispune de o listă de 400 de numere de telefon de la cetăţeni, în condiţiile în care în oraşul Târgu Bujor şi în localităţile Moscu şi Umbrăreşti sunt circa 5.000 de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.