Un număr de 34 de localităţi din judeţele Iaşi, Botoşani şi Suceava nu sunt alimentate, marţi seară, cu curent electric, din cauza gheţii depuse pe liniile electrice, dar şi a copacilor căzuţi peste acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit conducerii Delgaz Grid, în ultimele două zile, zeci de localităţi din judeţele din Moldova, în special din mediul rural, au rămas fără energie electrică, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"Gheaţa depusă pe liniile electrice aeriene, dar şi copacii căzuţi peste acestea, au provocat numeroase avarii în reţelele de distribuţie din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, în special în zonele rurale. De ieri (luni – n.r.), echipele de intervenţie ale companiei noastre şi ale contractorilor acţionează în teren pentru restabilirea distribuţiei energiei în zonele afectate de avarii. Electricienii au înlocuit stâlpi, elemente de izolaţie şi susţinere şi au reîntregit conductoarele rupte sub greutatea gheţii şi din cauza vântului. Până la această oră, în urma intervenţiilor a fost restabilită alimentarea în toate localităţile din judeţele Bacău, Neamţ şi Vaslui, iar în continuare acţionăm pentru reluarea distribuţiei energiei electrice în 34 de localităţi din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava”, se arată într-un comunicat al companiei Delgaz Grid.

Reprezentanţii companiei atrag atenţia că în unele zone conductoarele sunt rupte şi există pericolul de electrocutare.

Totodată, stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, pot cauza accidente grave.

Echipele Delgaz Grid şi ale firmelor contractoare lucrează în continuare pentru remedierea defecţiunilor şi reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.