Un deţinut de 24 de ani, condamnat la cinci ani şi patru luni pentru tâlhărie, este căutat de mai multe echipe operative ale Penitenciarului Jilava şi de Poliţie după ce a plecat, luni, de la punctul de lucru din comuna Vidra fără să se întoarcă la închisoare, arată oficialii penitenciarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deţinutul, aflat în regim semideschis, lucra, sub pază, la sortarea legumelor într-un depozit din comuna Vidra, judeţul Ilfov. În jurul orei 15.15 angajatul penitenciarului a observat că deţinutul a dispărut.

"În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces - posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov şi Poliţia de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului”, arată reprezentanţii penitenciarului.

Deţinutul se numeşte Ştefan Marian Valentin, are 24 de ani, şi se afla în detenţie din 2013 pentru tâlhărie, faptă pentru care a primit o pedeapsă de cinci ani şi patru luni de închisoare.

Bărbatul are 1,70 m înălţime, ochi căprui, păr şaten închis, constituţie atletică, faţă ovală, ten deschis, iar ca semne particulare, are două tatuaje. Reprezentanţii închisorii spun că deţinutul a avut un comportament bun şi a fost recompensat în repetate rânduri.

La momentul dispariţiei purta o geacă neagră, pantaloni de trening negri, tricou verde şi pantofi sport tip adidas. Reprezentanţii penitenciarului fac un apel la cei care îl văd să sune urgent la 112 sau la Penitenciarul Bucureşti Jilava, la telefon: 021/457.01.82.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.