Un bărbat din municipiul Buzău a achitat, vineri, o amendă de circulaţie primită de la Poliţia Locală pentru oprire neregulamentară în monede de 1 ban, mergând la Direcţia Economică a Primăriei cu două sacoşe pline cu monede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul s-a prezentat, vineri după-amiază, la Direcţia Economică a Primăriei Buzău pentru a achita amenda, însă casierele i-au spus că nu îi primesc banii decât dacă îi aranjează în plicuri de câte 100 de monede.

Astfel, omul a răsturnat banii pe o masă şi a început să îi numere.

”Cred că este o bătaie de joc la adresa noastră ca domnul să vină cu două sacoşe cu bani. I-am explicat că nu îi putem încasa aşa pentru că noi, la rândul nostru, trebuie să îi predăm la trezorerie în plicuri de câte 100 de monede. Faptul că dumnealui vrea probabil să protesteze astfel nu e vina noastră a casierilor. Se termină programul la ora 16.00, dar vom ţine pe cineva să îşi plătească contribuabilul amenda. Nu avem ce face. Vom ţine aici o casă deschisă pentru a putea să îşi plătească amenda, dacă nu o mai poate plăti şi luni”, a declarat o casieră.

Bărbatul a spus că nu a procedat în acest fel ca să protesteze pentru faptul că a fost amendat, dar că nu a avut altfel de bani.

”Am de plătit o amendă de 145 de lei. O amendă de circulaţie pentru oprire neregulamentară. Aceasta nu este o formă de protest, este vorba de spirit civic şi îmi achit datoriile fiscale. Am venit cu banii în sacoşe, dar doamnele de la casierie mi-au dat plicuri şi mi-au zis să pun câte 100 de monede în fiecare plic”, a declarat buzoianul venit să îşi achite amenda cu monede de 1 ban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.