Un angajat al Metrorex a fost confirmat cu coronavirus, compania precizând că acesta nu avea contact cu călătorii, prin funcţia ocupată. De altfel, bărbatul de 49 era în concediu medical din 20 martie, pentru alte afecţiuni, în prezent fiind internat în spital. Colegii cu care el a intrat în contact sunt izolaţi la domiciliu, iar staţia de metrou Laminorului, unde acesta lucrează, a fost dezinfectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Metrorex a transmis că marţi a fost confirmat pozitiv cu noul Coronavirus un angajat al societăţii, care nu se afla la locul de muncă.

Este vorba de un bărbat de 49 de ani, care are funcţia de controlor acces metrou la staţia Laminorului, el neavând contact cu călătorii, ci doar atribuţii de supraveghere a accesului în staţie.

Metrorex precizează că, din 20 martie, angajatul respectiv se afla în concediu medical pentru alte afecţiuni.

"În seara zilei de 30.03.2020, acesta şi-a anunţat şefii ierarhici că a fost testat şi confirmat pozitiv cu Covid 19. Din informaţiile pe care le avem în acest moment, angajatul se află internat în spital sub supraveghere. Colegii acestuia, cu care a intrat în contact, se află în izolare la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică", arată sursa citată.

Locul de muncă al bărbatului - staţia de metrou Laminorului - a fost dezinfectat în totalitate.

O anchetă epidemiologică va fi făcută de către Direcţia de Sănătate Publică, conform competenţelor.

"Pe această cale, recomandăm tuturor călătorilor să folosească mijloacele de plată moderne, precum automatele de vândut cartele, dar şi plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interacţiunii cu bancnotele şi alte posibile surse de infectare. Mai mult, în această perioadă atât trenurile, cât şi staţiile sunt dezinfectate intens cu soluţii inovatoare pentru împiedicarea răspândirii Covid-19", menţionează Metrorex.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.