Activitatea didactică cu studenţii va fi suspendată în totalitate, luni şi marţi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa“ din Iaşi, iar între 11 şi 31 martie cursurile se vor desfăşura online, pentru a reduce infectarea cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iaşi s-a întrunit, duminică după-amiază, stabilind măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

”În perioada 9-10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale. Începând cu data de 11 martie până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfăşura conform orarului deja stabilit. Stagiile clinice se vor desfăşura, sub formă de prezentări de caz, în spaţiile de învăţământ ale universităţii, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 şi 10 martie 2020”, se arată într-un comunicat al UMF Iaşi.

În schimb, sesiunea pentru examenele credit se va desfăşura conform programării stabilite.

Serviciile administrative din cadrul universităţii vor lua măsurile care se impun pentru funcţionalizarea tuturor spaţiilor care pot fi utilizate în scopuri didactice şi pentru intensificarea măsurilor profilactice specifice.

De asemenea, deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic şi mobilităţile studenteşti de tip outcoming şi incoming se suspendă.

Conducerea UMF Iaşi invită la “tratarea cu maximă responsabilitate a situaţiei, fiind încrezătoare că respectarea recomandărilor oficiale va reduce riscul epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus“.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.