Un bărbat din Constanţa, care a plecat singur într-o drumeţie la Vârful Omu, a fost recuperat de către salvamontiştii din judeţul Dâmboviţa, miercuri după-amiază, după ce a petrecut două nopţi dormind afară. Bărbatul a rămas pe munte, epuizat fizic şi fără baterie la telefonul mobil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de Salvamont salvaspeo Dâmboviţa, salvatorii au participat, miercuri după-amiază, la o acţiune de recuperare a unui turist care timp de două nopţi a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu.
 
Bărbatul, în vârstă de 45 din, din Constanţa, a plecat singur în drumeţie la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, urcând pe munte din zona telecabinei  Peştera, unde şi-a parcat autoturismul.
 
Ajuns sus pe munte, turistul nu ţi-a mai putut continua drumul, în condiţii de ceaţă şi precipitaţii.
 
Epuizat fizic şi pus în situaţia de a nu mai putea continua drumul, constănţeanul a putut nici să sune la 112 sau la Salvamont din cauză că telefonul mobil i s-a descărcat.
 
”Echipamentul profesional i-a salvat viaţa turistului care două nopţi a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Bărbatul, epuizat fizic a fost găsit astăzi, 6 ianuarie, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Buşteni, aflată în patrulare şi care fusese alertată încă  din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către  echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peştera şi propietarul nu a revenit de pe traseu. Bărbatul a fost preluat din zona Babelor  de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa şi transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peştera”, informează Salvamont Dâmboviţa.
 
Miercuri seară, bărbatul care a fost coborât de pe munte se află în afara oricărui pericol.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.