Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că activitatea instituţiei este afectată întrucât un hacker a atacat sistemul informatic şi nu mai pot fi înregistrate electronic cereri şi sesizări, precizând că nu ştie acum dacă s-a pierdut ceva din baza de date. Tudorache a mai spus că a fost sesizată Poliţia, care face anchetă în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În momentul de faţă, cei care doresc să intre în contact cu Primăria Sectorului 1 trebuie să se deplaseze la sediul din Banu Manta, pentru că sistemul informatic nu funcţionează. Nu ştim gravitatea atacului, adică dacă s-a pierdut ceva din baza noastră de date. În final, după ce se remediază, vom şti mai multe. Sper să se întâmple cât mai repede deblocarea sistemului informatic”, a declarat Dan Tudorache, pentru News.ro.

El a precizat că a fost făcută o sesizare la Poliţie, iar marţi, în jurul orei 18.00, au fost anchetatori la sediul Primăriei Sectorului 1.

"Un hacker a interacţionat în sistemul informatic al Primărei. De aici încolo este treaba celor de la cercetări penale, este treaba Poliţiei”, a mai spus Tudorache.

Registratura Primăriei Sectorului 1 nu mai funcţionează de marţi, de la ora 14.00, activitatea Primăriei Sectorului 1 fiind afectată din cauza virusului care a blocat sistemul informatic al instituţiei, nemiaputând fi înregistrate electronic cereri, petiţii, sesizări şi reclamaţii.

Specialiştii lucrează pentru remedierea problemelor apărute în sistemul informatic.

Surse din Poliţie au declarat, pentru News.ro, că angajaţi ai Primăriei Sectorului 1 au sunat marţi la numărul de urgenţă 112 şi au reclamat faptul că un hacker a atacat sistemul informatic al instituţiei.

Potrivit surselor citate, virusul cu care a fost atacat sistemul informatic al Primăriei Sectorului 1 criptează datele, iar pentru obţinerea cheii de deblocare este solicitată o sumă de bani.  

Până în prezent, Primăria Sectorului 1 nu a depus şi o plângere la Poliţie legată de această situaţie, au precizat sursele citate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.