Trupul neînsufleţit al lui Ioan Gyuri Pascu a fost dus la Insititutul Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici", unde marţi va fi făcută necropsia, a declarat, pentru News.ro, directorul medical al INML, Salem Abdo, precizând că decizia a fost luată de către familie şi legişti, având în vedere vârsta artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost adus la INML. Nu în toate cazurile decesele care s-au produs acasă sunt aduse la INML. În acest caz a fost o decizie comună a familiei şi legiştilor, având în vedere vârsta tânără a artistului", a declarat directorul medical al INML.

El a precizat că necropsia va fi efectuată marţi.

Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în locuinţa sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator.

Potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, echipajul SMURD a ajuns acasă la Gury Pascu în jurul orei 05.00, iar artistul era deja în stop cardiorespirator.

Au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproape o oră, însă artistul nu a răspuns la aceste manevre, la ora 6.00 fiind declarat decesul.

La sfârşitul anului 2010, Ioan Gyuri Pascu a suferit un accident vascular cerebral şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost un muzician şi un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae.

A fondat mai multe formaţii de succes în anii '90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 şi Pro TV. A contribuit ca jurnalist sportiv şi comentator de sport şi a scris mai multe cărţi de spiritualitate şi pentru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.