Trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Piteşti după ce au prejudiciat cu peste 70.000 de euro mai multe persoane din ţări precum Marea Britanie, Spania, Germania, China, Rusia şi Israel, prin postarea pe site-uri de vânzări online a unor anunţuri fictive de vânzare, pe care apoi nu le onorau. Poliţiştii au făcut 14 percheziţii domiciliare, în urma cărora au confiscat mai multe laptopuri, telefoane mobile şi memory stick-uri şi peste 2.000 de euro şi 7.500 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), miercuri au fost făcute 14 percheziţii domiciliare în judeţele Argeş, Vâlcea, Teleorman şi Olt pentru destructurarea unui grup infracţional specializat pe fraude informatice.

Astfel, au fost ridicate trei laptopuri, două HDD-uri, şase telefoane mobile, şase cartele SIM, patru memory-stick-uri, o tabletă, un token, un card bancar, 2.300 de euro şi 7.500 de lei.

În urma verificărilor a reieşit că, în perioada 2014 – 2016,  membrii grupului ar fi postat anunţuri fictive de vânzare pe site-uri de vânzări on-line, pe care ulterior nu le-ar fi onorat, creând un prejudiciu de peste 70.000 de euro mai multor persoane din Marea Britanie, Franţa, Spania, Italia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Germania, Coreea de Sud, China, Israel, Arabia Saudită, Regatul Haşemit al Iordaniei, Belgia, Norvegia şi Rusia.

De asemenea, trei bărbaţi cu vârste de 22, 32 şi 35 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.