Agenţia Naţională de Transplant anunţă, sâmbătă, că trei vieţi au fost salvate, după prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, chiar de Ziua Naţională a Transplantului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vieţi salvate prin transplant. A dărui o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă este unul din cele mai nobile gesturi, o dovadă a iubirii faţă de semeni ce nu poate fi cuantificată în cuvinte. Azi e o zi specială, în care sărbătorim şi mulţumim – Ziua Naţională a Transplantului, eveniment ce reprezintă o conştinetizare a faptului că transplantul salvează vieţile unor oameni care altfel nu ar avea altă şansă”, a transmis, sâmbătă, Agenţia Naţională de Transplant.

Sursa citată a precizat că, chiar astăzi, trei vieţi sunt salvate prin transplant de ficat şi rinichi.

”La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, azi-noapte, s-a realizat prima prelevare de organe din acest an, de la un pacient decedat în urma unui tragic accident rutier. Ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa familiei îndurerate, care a acceptat să treacă peste propria suferinţă şi să dea o şansă la viaţă semenilor aflaţi în suferinţă”, a mai transmis sursa citată.

Pentru intervenţia de prelevare, la Constanţa, au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutul Clinic Fundeni.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului, la nivel naţional s-au înregistrat 23 donatori în moarte cerebrală de la care s-au prelevat organe şi ţesuturi.

”Medicii români au salvat 88 de pacienţi prin intervenţiile de transplant, cu organe provenite de la donatori decedaţi: 23 transplanturi hepatice, 60 transplanturi renale, 5 transplanturi de cord şi 1 transplant plămân”, a mai percizat Agenţia.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.