Consultantul în turism Traian Bădulescu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre vacanţa de 1 mai pe litoral, că s-ar putea să depăşim anul 2019, la numărul de turişti, pentru că după doi ani avem cluburile şi terasele deschise. El a precizat că în prezent sunt minim 30.000 de turişti pe litoral, dar s-ar putea să fie peste 40.000, pentru că tinerii încă fac rezervări pe ultima sută de metri. Maramureş şi Bucovina au fost zone care au avut scăderi mari, la capitolul rezervări, din cauza războiului, a menţionat Bădulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cantitativ, cei mai mulţi români au mers în ţară, două treimi dintre români îşi petrec sărbătrorile în ţară dar mulţi români au preferat şi alte destinaţii, apropiate de ţara noastră. De Paşte, majoritatea românilor prefer destinaţii creştin-ortodoxe, am avut litoralul bulgăresc, unde au fost mii de români şi Grecia. Gradul de ocupare a fost mai mare cam cu 30% faţă de anul precendent, de 2020 nu putem vorbi, pentru că a fost lockdown total. Suntem undeva la 70%, la 60% faţă de 2019, ultimul an normal antipandemie”, a spus consultantul în turism. 

Traian Bădulescu a precizat că litoralul s-ar putea să ofere suprize plăcute de 1 mai.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”S-ar putem, vom trage linia după, însă am putea să depăşim anul 2019, pentru că după doi ani avem cluburile şi terasele deschise şi festivaluri în Mamaia şi Constanţa. Tineri îşi rezervă pe ultima sută de metri, rezervările curg şi mâine şi poimâine. În rest, suntem cam la 70% faţă de ultimul an normal, 2019, pentru că rezervările au mers bine primele două luni şi după izbucnirea conflictului din ucraina, rezervările au scăzut foarte mult”, a arătat Bădulescu.

El a mai spus că nu contează vremea de 1 mai, pentru că tinerii sunt dornici de petreceri, de evenimente iar cluburile sunt deschise nonstop.

”Aş paria, deocamdată potrivit operatorilor, agenţii de turism, avem minim 30.000 de turişti pe litoral, s-ar putea să fie peste 40.000, încă se fac rezervări. În 2019 au fost între 30.000  şi 40.000. S-ar putea să fie depăşit acest număr sau la acelaşi nivel”, a arătat el. 

Maramureş şi Bucovina au fost zone care au avut scăderi mari de rezervări, din cauza conflictului din Ucraina, a mai arătat Bădulescu, precizând că ucrainenii au fost primiţi bine şi s-au simţit în siguranţă. ”Avem zeci de angajaţi ucraineni în turism. Au fost primiţi foarte bine de oamenii din turism”, a ţinut să precizeze el. 

Despre destinaţiile exotice, Traian Bădulescu a afirmat că românii merg mult în Egipt, ca destinaţie caldă, pentru că, pentru un cuplu, camera poate ajunge la 1.000 de euro, 2.000 de euro, pentru un resort de cinci stele, cu tot cu avion.

”Sunt turişti care solicită şi circuite, croaziere pe Nil, sunt sute de români pe săptămână care aleg asta. Avem mulţi români care doresc şi turismul cultural, temple. Sunt turişti care merg în Dubai”, a mai afirmat Bădulescu, precizând că pachetele exotice, care se cumpără până la sfârşitul lunii mai, pentru că apoi este foarte cald, includ 10 zile, şi vizează destinaţii precum Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană,  Tailanda sau Bali.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.