Traficul automarfarelor la graniţa cu Ungaria va fi reluat din această seară, începând cu ora 23.00. Poliţia de Fronieră se aşteaptă la o creştere a numărului de autovehicule care se vor prezenta la control pe sensul de ieşire din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând din aceasta seară, ora 23.00, la graniţa româno-ungară traficul pentru autovehiculele de mare tonaj se va relua fără restricţii, sens în care se prefigurează o creştere a numărului de autovehicule care se vor prezenta la control pe sensul de ieşire din ţară, precum şi a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei situate la graniţa comună. Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului”, a transmis, luni, POliţia de Frontieră.

În perioadele 01.04, ora 23.00 - 02.04, ora 23.00 şi 03.04, ora 23.00 - 05.04.2021, ora 23.00 circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost oprită pe teritoriul Ungariei, măsura fiind luată de către autorităţile din ţara vecină ca urmare a faptului că în această perioadă a fost Paştele Catolic.

Poliţia de Frontieră Română recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă, astfel încât să se evite aglomerarea doar a unor puncte de trecere a frontierei:

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea;
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai;
  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
  • pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Poliţia de Frontieră precizează că traficul de călători şi autoturisme se desfăşoară în condiţii normale.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.