Timpii de aşteptare la ieşirea din ţară spre Ungaria sunt ridicaţi, marţi, pentru şoferii de camioane, în urma ridicării restricţiilor de circulaţie în statul vecin şi a faptului că autorităţile ungare fac verificări suplimentare, anunţă Poliţia de Frontieră. De la ridicarea acestor restricţii, poliţiştii de frontieră au făcut formalităţile specifice pentru 5.000 de TIR-uri, din care 4.000 pe sensul de ieşire din ţară spre Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Urmare a restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia Rusaliilor Catolice, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat, la această oră, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule. În plus autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport", a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră.

Conform sursei citate, Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat, încă de luni, autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 6 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş II (se lucrează pe 3 artere) şi PTF Petea (2 artere).

Totodată, în primele ore de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ieşire.

Poliţia de Frontieră Română recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară: Petea (Satu Mare), Salonta, Borş şi Borş II (Bihor), Nădlac, Nădlac II, Turnu şi Vărşand (Arad).

"Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare", a precizat Poliţia de Frontieră.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.