Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, susţine că a fost mişcat de reacţia de susţinere de pe reţelele de socializare după ce poliţistul Marian Godină a reclamat că a fost supus unor presiuni din partea şefilor săi, pentru că a amendat un apropiat al Luanei Mirea, directoarea Societăţii de Cruce Roşie din Braşov şi consilier judeţean PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Petre Tobă a vorbit, la finalul şedinţei de bilanţ al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, despre situaţia în care se află poliţistul braşovean Marian Godină. Tobă a spus că orice angajat al Ministerului Afacerilor interne care îşi face corect treaba trebuie protejat împotriva abuzurilor. 

"Orice angajat al Ministerului Afarcerilor Interne, fie că vorbim de poliţist, de jandarm, de poliţist de frontieră sau de pompier, care-şi face corect datoria va fi protejat împotriva abuzurilor. Acest lucru i l-am cerut şefului Poliţiei Române ieri (marţi, n.r.) şi vă asigur că îl voi face în continuare”, a declarat Tobă. 

Ministrul de Interne recunoaşte că nu a citit până acum pagina de Facebook a poliţistului Marian Godină, care a stârnit un val de simpatie datorită stilului narativ haios în care relatează întâmplările de pe teren. 

”Am văzut care a fost reacţia pe care a provocat-o, ieri, de susţinere şi am fost extrem de mişcat vizavi de această situaţie”, a mai adăugat Tobă.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a sesizat, marţi, Parchetul Judecătoriei Braşov, pentru cercetarea unor fapte de natură penală în cazul de la Braşov, în urma verificărilor efectuate de Direcţia Control Intern a IGPR.

Reprezentanţii IGPR au precizat că poliţistul Marian Godină de la IPJ Braşov nu a făcut obiectul verificărilor.

Poliţia Română anunţa anterior că o echipă de la Direcţia Control Intern a IGPR a plecat la Braşov, pentru a face verificări ”cu privire la anumite aspecte semnalate în mass-media”.

La rândul său, agentul principal Marian Godină, de la Poliţia Rutieră Braşov, a anunţat iniţial pe pagina sa de Facebook, că va demisiona din Poliţie, în urma presiunilor la care a fost supus de şefii săi, în special de chestorul Ion Aron, şeful IPJ Braşov.

”M-a sunat tata plângând, mama a fost dusă de urgenţă la Spitalul Judeţean din Braşov şi nu e bine deloc. Nu mai vreau poliţie, nu mai vreau nimic. Urăsc Politia Braşov şi toti şefii ce o conduc. Vreau ca mama mea să fie bine. Nu mă pot calma, vreau să îmi aud mama. Voi, miliţienilor, aţi reuşit. Îmi voi da azi demisia. O vreau pe mama, vreau să o aud pe mama. Atât!!!!”, scria poliţistul pe Facebook.

Ulterior, el a revenit şi a postat un alt mesaj în care precizează că nu îşi va da demisia şi că starea mamei sale este mai bună.

”Nu am să demisionez. Sunt mai bine acum când am aflat că mama e bine. Nu eu sunt subiectul corpului de control care a fost azi la Brasov, ci alţii. Când am scris cartea FLASH-URI DIN SENS OPUS, mi-am propus să schimb acest sistem şi o voi face.Voi merge până la capăt. Vă mulţumesc că-mi sunteţi alături! Mai am multe de spus! Şefii mei de la Braşov au dat-o azi la întors cum au putut, neştiind că întâmplarea aceea cu doamna directoare ar fi trebuit să fie ultima lor problemă, e un caz minor. Urmează altul, pe care nu îl vor putea întoarce nicicum, pentru că nu obişnuiesc să arunc vorbe aiurea, fără să ştiu că nu pot demonstra ce zic. În plus, şi colegii mei mă susţin şi se bucură de ce se întâmplă la Braşov. Mâine vor avea o zi şi mai grea! Mult mai grea!!! Sunt curios ce comunicat vor da mâine”, a scris poliţistul Godină pe reţeaua de socializare.

Poliţia Judeţeană Braşov a anunţat, tot marţi, că face ”verificări de natură deontologică“ în cazul poliţistului Marian Godină, pe numele căruia a fost depusă o reclamaţie după ce agentul rutier a suspendat permisul de conducere al unui bărbat care nu a acordat prioritate.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Braşov, în 8 februarie, o femeie a depus o sesizare în care reclama ”atitudinea necorespunzătoare” a agentului de la Poliţia Rutieră Marian Godină, care a sancţionat un şofer ce conducea maşina în care se afla reclamanta.

Poliţistul Marian Godină a scris pe reţeaua de socializare că a fost chemat ”la raport” de superiori şi certat.

"Doamna m-a reclamat că, deşi şoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun şi i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă. Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu ţin cont că doamna are funcţie. Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluţiona reclamaţia. În schimb, eu am fost chemat la nici cinci ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea şefilor, ce ţin ei cont de reclamaţiile cetăţenilor. Sau e pentru că doamna aceea a avut intrare. Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuţia dintre mine şi acel şofer am înregistrat-o cu telefonul. Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect. Se aude şi cum mă întreabă cum mă cheamă şi îi răspund: Godină. Oare se va sesiza cineva şi se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un poliţist să fie certat că işi face treaba?“, a scris poliţistul pe Facebook.

El a postat ulterior şi înregistrarea audio a conversaţiei.

 

 

Aceasta e conversaţia de care vă spuneam în postul anterior. Se aude destul de clar că nu am fost deloc arogant şi i-am spus şoferului cum mă cheamă atunci când m-a întrebat, deşi mă prezentasem de prima oară.Se aude şi cum spune că va merge la şefii mei.Vă las să decideţi dacă am vorbit urât şi arogant.

Posted by Marian Godina on Monday, February 15, 2016

Marţi, după ce Poliţia Braşov a emis comunicatul de presă, poliţistul Godină a postat un nou mesaj pe Facebook în care susţine că el a fost chemat ”de şefi” în 8 februarie, iar reclamaţia a fost înregistrată în 10 februarie.

Poliţistul Marian Godină a lansat recent o carte - ”Flash-uri din sens opus” -, cu unele dintre cele mai populare postări ale sale pe Facebook şi pe blog.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.