Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, la finalul întâlnirii cu sindicatele angajaţilor din penitenciare, că, pe lângă cei peste 12.000 de salariaţi din sistemul penitenciar, vor mai fi ocupate cele 1.020 de posturi scoase la concurs înaintea emiterii Ordonanţei de Urgenţă care a blocat angajările pe posturile din administraţia publică, cărora li se adaugă şi aproximativ 340 de absolvenţi ai şcolilor de penitenciare. El a susţinut că, dacă situaţia o va cere, Ministerul Justiţiei va înainta un memorandum Guvernului pentru a solicita aprobarea scoaterii la concurs a altor posturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sindicat ANP: Ministrul Justiţiei a promis că până joi vom discuta cu premierul despre acordarea sporului de până la 15 la sută şi pentru angajaţii din penitenciare

"O problemă sensibilă pe care dânşii (angajaţii din penitenciare - n.r.) o au, se referă la structura de personal, la posturile vacante. Dânşii evocă şi cred că au dreptate, nevoia de completare a schemei posturilor vacante. Ordonanţa de urgenţă care a blocat posturile din administraţia publică în sistemul public exceptează posturile vacante care fuseseră deja publicate în Monitorul Oficial la momentul apariţiei ordonanţei. Aveau publicate 1.020 de posturi vacante, procedura continuă şi vor fi ocupate. Aşadar, pe lângă cele 12.224 de angajaţi acum, se vor ocupa încă 1.020 de posturi, la care se mai adaugă încă 333 de proaspăt absolvenţi ai şcolilor de penitenciare", a declarat ministrul Justiţiei.

El a spus că "problema nu este rezolvată, dar este un pas spre rezolvarea ei".

Tudorel Toader a explicat că, dacă va fi necesar, Ministerul Justiţiei va înainta un memorandum Guvernului, pentru ca acesta să aprobe scoaterea la concurs a altor posturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.