Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea statutului angajaţilor din penitenciare, inclusiv adoptarea denumirii de „poliţie penitenciară”, ar putea fi trimis la Guvern miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom consolida statutul dumneavoastră de funcţionari de penitenciare. Lucrăm, la momentul acesta, la un nou statut şi vom redobândi prin statut ceea ce de mulţi ani de zile s-a dorit, s-a încercat, dar nu s-a reuşit: statutul de poliţie penitenciară. Să intraţi în categoria aceea mare a siguranţei naţionale, a ordinii publice”, s-a adresat Tudorel Toader absolvenţilor promoţiei 2017 ai Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare de la Târgu Ocna.

Ministrul Justiţiei a precizat că proiectul ar putea fi trimis miercuri la Guvern.

„În perioada imediat următoare, dacă nu chiar mâine, va fi promovată o ordonanţă de urgenţă de modificare a ordonanţei de urgenţă prin care să redobânţi acelaşi nivel salarial pe care l-au dobândit colegii dumneavoastră. Proiectul de ordonanţă e scris, e avizat şi va fi trimis la Guvern”, a subliniat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.