Tudorel Toader, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a declarat în timpul audierilor din Parlament că din cei 4.458 de deţinuţi care au benficiat de legea recursului compensatoriu, doar 42 au recidivat. Toader a subliniat că informaţia răspândită în spaţiul public conform căreia majoritatea deţinuţilor care au beneficiat de această lege au recidivat este „neconformă cu realitatea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Spunea cineva un lucru care nu îşi are corespondenţa în realitate: faptul că majoritatea celor care au beneficiat de legea recursului compensatoriu au revenit în penitenciar. Informaţia este neconformă cu realitatea, ca să nu spun neadevărată. Astăzi am cerut de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi săptămânal avem această evidenţă a numărului celor care beneficiază de lege. Din momentul în care a intrat în vigoare legea (...) au beneficiat 4.458 de deţinuţi. Dintre aceştia, doar 42 au revenit, mai puţin de 1 la sută”, a declarat Tudorel Toader.

Legea privind recursul compensatoriu a intrat în vigoare în 19 octombrie şi prevede că, pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.