Traseul Revoluţiei, primul proiect al Primăriei Timişoara finanţat cu 4,3 milioane de euro prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), întră în consultare publică. Cei interesaţi îşi pot spune părerea pe această temă până în 21 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
După mai multe întâlniri cu revoluţionarii din Timişoara şi discuţii cu cei implicaţi direct în Revoluţia din Decembrie ’89, cei care se ocupă de proiectul privind Traseul Revoluţiei au publicat prima varianta a acestuia.
 
Astfel, potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara, prima propunere a echipei de proiectanţi prevede amenajarea unor zone, la nivelul pavajului, în 9 puncte cheie ale oraşului, reprezentative pentru perioada Revoluţiei. Conform viziunii proiectanţilor, materialele folosite pentru a marca acele spaţii ar urma să fie bronzul şi granitul turcoaz, iar în vecinătatea lor vor fi plantaţi şi arbori.
 
Fiecare dintre cele 9 zone va conţine texte explicative despre ce s-a întâmplat în acel loc în Decembrie 1989, precum şi un citat dintr-o mărturie a unui participant direct la evenimente. De asemenea, în fiecare loc va exista un text (inclusiv în Braille) care trimite la platforma de realitate extinsă (virtuală/augmentată/mixtă) a proiectului.
 
Tot în cadrul acestui proiect, va fi construită o aplicaţie web în care va fi încărcată o arhivă dinamică cu fotografii, înregistrări video şi audio şi alte documente referitoare la Revoluţie şi oraş. În fiecare dintre locurile menţionate cu ajutorul acestei aplicaţii de realitate extinsă, ce va putea funcţiona pe baza funcţiei de geolocatie a telefonului, vor putea fi accesate materialele documentare într-o experienţă multimedia bazată preponderent pe imagine şi sunet. Traseul virtual al Revoluţiei poate fi accesat nu doar de la faţa locului, ci de oriunde din lume.
 
Propunerea proiectanţilor poate fi consultată în perioada 21 decembrie – 21 ianuarie, aici.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.