Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara anunţă, miercuri, că aproape o sută de copii au fost trataţi în primul an de la reluarea intervenţiilor chirurgicale la copii. 48 de minori au fost operaţi, iar altor 12 li s-au corectat defecte cardiace prin diferite proceduri, primind o nouă şansă la viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În martie 2022, o echipa tânăra şi entuziastă, condusă de profesorul Tammam Youssef, printr-un acord între Policlinica San Donato Italia şi Ministerul Sănătăţii din România, vindecau cinci inimi mici şi fragile şi marcau un eveniment de foarte mare importantă – după aproape 15 de ani de inactivitate în sfera chirurgiei pediatrice cardiace, Timişoara redevenea un punct important pe hartă”, a transmis, miercuri, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, într-un comunicat de presă.

De atunci, 95 de copii cu vârste cuprinse între 5 luni şi 16 ani au primit şansa de a duce o viaţă normală. Dintre aceştia, 48 au fost operaţi, iar altor 12 li s-au corectat defectele cardiace prin proceduri intervenţionale.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Rezultatele acestui an ne arată cât de departe putem ajunge atunci când dorinţa reală de dezvoltare a conducerii Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara este sprijinită atât de Ministerul Sănătăţii cât şi de actori nonguvernamentali. Ne dorim să continuăm pe acest drum”, mai transmit reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

La Institutul de Boli Cardiovasculare au fost amenajate săli de operaţii speciale pentru intervenţiile la copii, dotate cu cea mai nouă tehnologie, cu lămpi moderne şi camere video care transmit intervenţiile live pe monitoare, cu aparate de anestezie şi 4 pompe de circulaţie extracorporală.

Pregătirile pentru reînceperea operaţiilor de chirurgie cardiacă pediatrică au durat aproape 3 ani, timp în care au fost realizate amenajările, iar medicii au fost pregătiţi în clinici din Italia, dar şi din România, la Târgu Mureş şi Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.