Terenuri de la Penitenciarul Craiova Pelendava vor fi transmise în domeniul public al Judeţului Dolj pentru realizarea unui parc industrial, proiectul de hotărâre în acest sens fiind deja pus în dezbatere publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei a iniţiat şi pus în dezbatere, în urmă cu mai bine de o lună, Proiectul de hotărâre a Guvernului privind transmiterea unor terenuri de la  Penitenciarul Craiova Pelendava în domeniul public al Judeţului Dolj.

”Scopul trecerii terenurilor este realizarea lucrării de utilitate publică de interes judeţean ”Parc industrial nr. 3”, un obiectiv care va contribui substantial la dezvoltarea economică a zonei”, precizează marţi MJ.

Termenul de realizare a lucrărilor de investiţii este de 5 ani de la preluarea imobilelor. Imobilele transmise nu pot primi altă destinaţie.

Luni, primarul Craiovei Lia Olguta Vasilescu afirma într-o postare pe Facebook: ”De trei ani facem demersuri la Guvernul României pentru a primi 180 de ha de teren pentru construcţia unui nou parc industrial, dat fiind numărul mare de cereri din partea investitorilor. În sfârşit, lucrurile încep să mişte în direcţia bună!”.

De asemenea, preşedintele CJ Doj Cosmin Vasile anunţa tot luni că proiectul hotărârii de Guvern pentru obţinerea terenului necesar realizării celui de al treilea parc industrial din judeţ este gata şi se află deja în procedură de dezbatere publică.

”Eforturile noastre au fost ca răspuns la solicitările pe care mari potenţiali investitori le-au făcut către administraţiile locale şi cea judeţeană de a le pune la dispoziţie suprafeţe de teren potrivite nevoilor de expansiune ale companiilor lor. Ne aflăm acum în linie dreaptă pentru obţinerea acestui teren, atât de important pentru Craiova şi întreaga regiune. Proiectul ce va ajunge pe masa Guvernului presupune transferul unei suprafeţe de peste 180 de hectare de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Penitenciarului Pelendava în domeniul public al judeţului Dolj. Valoarea estimată de realizare a acestui proiect se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, bani care vor fi asiguraţi atât din fonduri externe nerambursabile, cât şi din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Dolj”, a scris Cosmin Vasile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.