Terasele din Mamaia şi din Portul Tomis s-au dovedit neîncăpătoare pentru turiştii veniţi în Constanţa de 1 Mai, care le-au luat cu asalt profitând şi de vremea plăcută de la malul mării. O altă zonă vizitată de turişti pe 1 Mai a fost faleza Cazinoului din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Constanţa şi staţiunea Mamaia reprezintă zone preferate de către turişti pentru a petrece 1 Mai. Şi anul acesta tradiţia a fost confirmată, iar mai multe zone din municipiu şi din staţiunea era aglomerate. Astfel, în parcarea din Portul Turistic Tomis cu greu se mai găsea un loc liber, iar toate terasele din această zonă erau pline. Oamenii se plimba şi pe dig, admirau marea şi pescăruşii.

La fel de aglomerat era şi pe faleza Cazinoului. Cei mai mulţi dintre cei care se aflau în această zonă purtau corespunzător masca de protecţie, dar mai erau persoane care fie nu aveau mască, fie o purtau sub nas sau sub bărbie. Turiştii şi constănţenii se opreau câteva secunde în faţa Cazinoului din Constanţa şi admirau clădirea care se află acum în plin proces de reabilitare şi făceau fotografii.

În faţa Acvariului, aflat vizavi de Cazinou se formase o coadă, iar oamenii aşteptau să intre să vadă diversele specii de peşti. În actualul context epidemiologic în clădirea Acvariului nu este permis accesul în acelaşi timp decât pentru 20 de persoane.

Aceeaşi agitaţie putea fi întâlnită şi în Mamaia, mai mult în zona centrală a staţiunii.

În cupluri sau în grupuri de prieteni, oameni de toate vârstele se plimbau agale. Cei mai mulţi erau la terasele din această zonă, alţii admirau diversele produse ale magazinelor de suveniruri, iar unii, care probabil nu mai găsiseră loc liber la terase, erau clienţii fast-food-urilor din partea centrală a staţiunii.

Telegondola, una dintre atracţiile din Mamaia, este funcţională în această perioadă, dar nu avea prea mulţi clienţi dornici să facă un tur al staţiunii de la înălţime.

Unii oamenii au preferat să facă sport şi luaseră cu asalt pista de biciclete din Mamaia, ei fiind încurcaţi uneori de turiştii care mergeau chiar pe zona specială amenajată vehiculelor cu două roţi. Cei mai mulţi se plimbau pe biciclete, dar tinerii aleseseră ca mijloc de deplasare trotinetele electrice. De altfel unul dintre ei încerca să circule cu o asemenea trotinetă chiar pe plajă.

Şi alţi oameni, nu foarte mulţi, aleseseră să facă o plimbare pe nisip şi să vadă cum arată plajele lărgite recent din Mamaia, având de mers de la faleză până pe malul mării aproximativ 100 de metri.

Aproximativ 35.000 de turişti sunt aşteptaţi de hotelieri pe litoral în minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte, cele mai căutate staţiuni fiind Vama Veche şi Mamaia.

În municipiul Cosntanţa şi în Mamaia restaurantele nu sunt deschise în această perioadă, funcţionează doar terasele. De asemenea, magazinele se închid în fiecare seara la ora 21, iar după ora 22 circulaţia pe străzi, pe faleză sau pe plajă nu este permisă. Singura excepţie are loc în noaptea de Înviere, când oamenii pot circula până la ora 5 dar numai dacă merg la biserică.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.