Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Modular Elias 1, construit din donaţii la iniţiativa Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, este funcţională începând de luni. Spitalul tratează deja 22 de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Spitalul Modular 1 Elias tratează deja 22 de pacienţi, iar, de astăzi, va fi funcţional şi modulul de terapie intensivă, după ce am asigurat două staţii şi 15 monitoare funcţii vitale, iar SRATI (Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă) a trimis 6 ventilatoare pentru ventilaţie invazivă mecanică”, a transmis, luni, Asociaţia ”Dăruieşte viaţă”.

Spitalul, cu 38 de paturi, a fost operaţionalizat în curtea Spitalului Elias din Bucureşti. Unitatea are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi  şi este împărţit în trei module, toate dotate cu gaze medicale pentru a putea fi transformate în paturi ATI.

Spitalul a fost ridicat în doar două luni, cu sprijinul a peste 250.000 de oameni şi peste 650 de companii.

Potrivit raportării de duminică a Grupului de Comunicare Strategică la Terapie Intensivă sunt internaţi 412 pacienţi. 
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.