Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, sâmbătă, că Spitalul Militar din Iaşi va deveni spital suport pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, precizând că la Iaşi paturile de terapie intensivă sunt ocupate aproape în totalitate, fără ca vreun pacient să aibă nevoie de ventilator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am evaluat Spitalul Militar din Iaşi, cu acordul ministrului Nicolae Ciucă. De mâine (duminică – n.r.) sau de luni acest spital va fi introdus în circuitul suport COVID. Am evaluat ca un număr de cazuri cu simptomatologie uşoară şi medie care vin la Iaşi din alte judeţe să fie redirecţionate în acele judeţe şi spitalizate acolo pentru a păstra spitalele din Iaşi doar pentru cazurile severe şi critice. Am putut vedea în Iaşi aproape pline paturile de Terapie Intensivă, dar la această oră nu avem niciun pacient pe ventilator. Este o patologie care poate fi controlată în acest moment, dar să nu uităm că în medicină există bolnavi, nu boli, şi evoluţia poate fi nefastă uneori“, a spus ministrul Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

El a menţionat că la Spitalul Militar din Iaşi capacitatea pentru pacienţii cu COVID-19 poate ajunge şi la 40 de paturi, din care şase la Terapie iItensivă.

“Vrem să meargă acolo cazurile uşoare şi medii, nu cazurile grave“, a precizat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că situaţia înregistrată sâmbătă la nivel naţional, cu 1.350 de cazuri raportate şi 448 de pacienţi la ATI, poate fi gestionată fără probleme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.