Ministrul Mediului, Tanczos Barna, participă la Austrian World Summit, eveniment promovat şi de Arnold Schwarzenegger. ”Protecţia mediului se confruntă cu o serie de provocări şi de aceea trebuie să acţionăm împreună”, afirmă ministrul, adăugând că războiul din Ucraina are multe consecinţe asupra mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întâlnirea de nivel înalt Austrian World Summit oferă o oportunitate pentru societatea civilă, în special, dar şi pentru industrie şi sectorul privat, precum şi pentru politicieni să se aşeze la masa dialogului. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: protecţia mediului se confruntă cu o serie de provocări şi de aceea trebuie să acţionăm împreună”, a scris, marţi, pe Facebook, Tanczos Barna.  

Ministrul Mediului afirmă că războiul din Ucraina are multe consecinţe asupra mediului.  

”De aceea, este de datoria noastră să discutăm despre aceste consecinţe şi să demarăm acţiuni prin care să reducem efectele războiului asupra mediului. La Austrian World Summit am avut ocazia să discut cu guvernatorul Austriei Inferioare, Johanna Mikl-Leitner. Austria Inferioară este unul dintre cele mai dezvoltate şi dinamice landuri, fiind lider în proiecte de cercetare şi mobilitate. Totodată, este un actor implicat in SUERD (Strategia UE pentru Regiunea Dunării)”, a mai scris ministrul.  

Acesta a semnalat şi faptul că evenimentul este promovat inclusiv de Arnold Schwarzenegger, ”cunoscut ca un susţinător al unui mediu mai curat, mai sănătos şi care se implică în rezolvarea problemelor de protecţie a mediului”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.