Sute de elevi şi părinţi au participat, vineri, la prima ceremonie publică de absolvire a elevilor de clasa a XII-a de după pandemie, la Colegiul Naţional "B.P. Hasdeu" din Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ceremonia de absolvire a celui mai titrat liceu buzoian a fost întreruptă pe timpul pandemiei, iar anul trecut s-a desfăşurat doar în prezenţa elevilor, părinţii urmărind evenimentul online.
 
Vineri, curtea liceului a devenit din nou neîncăpătoare din pricina celor 10 clase de absolvenţi şi a părinţilor, fraţilor şi chiar bunicilor veniţi să îi vadă în ultima zi de şcoală pe cei aproximativ 300 de elevi. 
 
FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
 
Pe lângă elevi şi rudele acestora, la ceremonie au participat şi oficialităţi locale.
 
Înainte de desemnarea şefului de promoţiei 2018-2022 - eleva Ana Elena Suditu, care a absolvit cei patru ani de liceu cu media 9,96 - alţi câţiva zeci de hasdeeni au primit diplome pentru activitatea din cei patru ani de liceu. 
 
După desemnarea şefului de promoţie, absolvenţii au rostit jurământul elevului hasdeian, scris special de-a lungul timpului de elevii şcolii, şi s-au bucurat cu ochii în lacrimi de absolvirea celor patru ani de liceu: "Jur, în faţa profesorilor, părinţilor şi colegilor mei, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest legământ, pe cât mă ajută puterea şi raţiunea. Jur să respect valorile Hasdeului, aşa cum şi Hasdeul mi-a respectat valoarea. Jur să-mi preţuiesc dascălii şi părinţii, recunoscându-le meritul de a-mi fi format, mai presus de orice, caracterul. Jur să păstrez demnitatea de hasdeian şi să desăvârşesc prin acţiunile mele menirea acestei şcoli. Jur să nu mă pierd în mulţime, pentru că aici am învăţat ce-nseamnă performanţa. Jur să-l descopăr pe cel de lângă mine, oglindindu-mă în el. Jur să nu mă abat de la principiile spiritului hasdeian, purtându-le cu pietate oriunde m-aş afla. Jur că viitorul meu va onora trecutul hasdeian. Jur!“
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.