Două transporturi ilegale de lemn au fost depistate de poliţiştii suceveni, cantitatea respectivă fiind confiscată, iar un şofer care a făcut scandal a primit amenzi de peste 5.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au depistat un vehicul care circula pe DC Frătăuţii Noi şi care transporta material lemnos, specia fag.

“La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 29 ani, din comuna Horodnic de Sus, care a prezentat poliţiştilor permisul de conducere şi cartea de identitate, susţinând că nu are asupra sa documentele autoutilitarei şi că nu are aviz pe materialul lemnos. Având în vedere suspiciunile că acesta ar avea asupra sa documentele vehiculului şi nu vrea să le prezinte, s-a procedat la efectuarea controlului în torpedoul autoturismului, ocazie cu care a fost identificat certificatul de înmatriculare al acestuia”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au stabilit în urma verificărilor că nu există un aviz de însoţire a materialului lemnos, motiv pentru care mijlocul de transport a fost însoţit de către echipajul de poliţie la depozitul ”FPL Putna” aparţinând Ocolului Putna. Acolo a fost inventariat materialul lemnos transportat ilegal, rezultând o cantitate totală de un metru cub “lemn foc fag”, în valoare totală de 236 lei.

Totodată, s-a constatat că autoutilitara figurează în bazele de date având înmatricularea suspendată, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea certificatului de înmatriculare.

Şoferul a primit o amendă de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

El a mai primit o sancţiune de 1.305 de lei pentru contravenţiile rutiere constatate de poliţişti şi încă două, de 2.000 de lei în total pentru că a provocat scandal în locuri publice. 

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, au oprit pentru control pe DN 17A, raza comunei Suceviţa, o autoutilitară care transporta materialele lemnoase.

“S-a stabilit identitatea conducătorului auto ca fiind un bărbat din comuna Brodina, care a prezentat pentru control documentele personale şi cele ale autoutilitarei, cât şi avizul de însoţire generat la data de 05.05.2023, pentru cantitatea de 12,94 mc lemn rotund răşinoase, emitentul avizului fiind o societate cu sediul în com. Marginea. Întrucât existau suspiciuni privind cantitatea de material lemnos transportată, autoutilitara în cauză a fost condusă la punctul de descărcare al Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii”, a precizat IPJ Suceava.
În urma verificării, în autoutilitară se afla cantitatea totală de 16,71 metri cubi lemn rotund răşinoase, existând un plus de 3,77 mc faţă de cantitatea înscrisă în avizul de însoţire.

Pentru acest motiv, societatea emitentă a avizului a fost sancţionată contravenţional, iar cantitatea de 3,77 mc lemn rotund răşinoase, în valoare de 873 lei, a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Foto: IPJ Suceava
Foto: IPJ Suceava
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.