Două autoutilitare folosite la transportul ilegal de lemne au fost imobilizate de poliţiştii din Suceava deoarece autovehiculele nu aveau poliţe RCA. De asemenea, în ultimele două zile au fost confiscaţi din transporturi ilegale peste 30 de metri cubi de material lemnos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava au anunţat că poliţiştii au făcut mai multe acţiuni de control în privinţa transporturilor de material lemnos la sfârşitul acestei săptămâni.

Astfel, sâmbătă, poliţiştii din Vicovu de Sus au observat o autoutilitară care se deplasa din sensul opus pe direcţia Straja-Vicovu de Jos şi care, la vederea autospecialei de poliţie, a închis sistemul de iluminare, a virat brusc dreapta şi a oprit în cea mai apropiată curte.

În interiorul autoutilitarei a fost găsit conducătorul auto, un bărbat din Putna, iar în autoutilitară se aflau mai mulţi buşteni.

„În urma interogării aplicaţiei SUMAL 2.0 a rezultat faptul că şoferul nu deţine aviz de însoţire pentru cantitatea de material lemnos transportată şi totodată, în urma verificării documentelor autoutilitarei s-a constatat că poliţa R.C.A. era expirată”, au precizat poliţiştii.

Ei au stabilit că în autoutilitară era transportată o cantitate de 4,73 metri cubi lemn buştean gater molid, având o valoare de 2.251 lei. Bărbatul a fost amendat, iar autospeciala, imobilizată.

De asemenea, tot sâmbătă, poliţiştii din Burdujeni au oprit pentru control pe strada Cuza Vodă, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esenţă răşinoase.

„S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din sat Mănăstirea Humorului. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 5,88 mc cherestea de esenţă răşinoase fără a deţine documente de provenienţă legală”, a menţionat sursa citată.

Şoferul a fost amendat, iar cantitatea de lemne a fost confiscată. Totodată, poliţiştii au imobilizat autoutilitara deoarece conducătorul auto nu avea RCA pentru autovehicul.

Alte cinci transporturi ilegale de lemne au fost descoperite la sfârşitul acestei săptămâni de poliţiştii din Suceava, iar cantităţile respective au fost confiscate, iar conducătorii auto, amendaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.