Studenţii care învaţă cu taxă la Universitatea ”Dunărea de Jos”, din Galaţi, care din motive obiective nu vor putea ajunge luni la activităţile didactice programate, vor avea posibilitatea să le recupereze ulterior fără plată, având în vedere condiţiile meteo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi îşi reia cursurile luni, 9 ianuarie, conform programului normal, a anunţat, duminică, printr-un comunicat, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Angela Ribinciuc. 

Totuşi, ţinând cont de condiţiile meteo de iarnă, potrivit declaraţiei rectorului Iulian Bîrsan, studenţii care învaţă cu taxă şi care, din motive obiective, nu vor putea ajunge în cursul zilei de luni la activităţile didactice - cursuri şi laboratoare - programate, li se va acorda dreptul de a recupera fără plată, acolo unde este cazul.

De asemenea, pentru cei care nu vor putea ajunge la examenele de verificare se vor face reprogramări.

La Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi sunt aproximativ 12.000 de studenţi, iar 88% dintre aceştia provin din judeţele Galaţi şi Brăila. 

În Bucureşti, studenţii Universităţii Politehnica şi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară nu vor face cursuri luni şi marţi.

Grădiniţele, şcolile şi liceele din Galaţi vor fi închise luni şi marţi, la fel şi unităţile de învăţământ preuniversitar din Dolj, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, precum şi din Capitală.

De asemenea, luni sunt suspendate cursurile din toate şcolile din judeţele Vaslui, Teleorman şi Călăraşi.

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.