Staţiunea Predeal din judeţul Braşov a depăşit rata de infectare de trei la o mie de locuitori, iar în aceste condiţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca, începând de marţi de la miezul nopţii, în localitate să se instituie restricţiile prevăzute de lege. Astfel, restaurantele şi cafenelele din hoteluri îi vor putea servi doar pe clienţii cazaţi, în timp ce prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice vor fi permise doar în spaţiile aflate în exteriorul clădirilor, în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate, luni, de Prefectura Braşov, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat Hotărârea nr. 101/2021, privind constatarea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în oraşul Predeal, unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 3,03/1000 de locuitori.
 
"Începând cu data de 13.04.2021, ora 0:00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 432 din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare limitelor de incidenţă între 3 şi 4/1000 de locuitori”, a decis CJSU Braşov.
 
Astfel, restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor îşi suspendă activitatea, iar la cele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate acolo. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
 
Staţiunea Predeal este a doua din zona montană din sudul ţării unde se impun restricţii din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2. La Sinaia, indicele de infectare a depăşit patru la o mie de locuitori, iar staţiunea se află sub restricţii, în zilele de week-end, inclusiv privind orarul de funcţionare al agenţilor economici şi deplasarea persoanelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.