Staţiunea Azuga, singura staţiune montană din România care nu dispunea de o bază Salvamont, are, începând de joi, o astfel de bază. Tot joi, la Azuga a fost pusă în funcţiune şi prima ambulanţă montană, cu tracţiune integrală şi dotată cu defibrilator, cele două investiţii, care au costat în total 660.000 de lei, realizându-se din fonduri ale Consiliului Judeţean Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de oficiali din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, Baza Salvamont Azuga a fost construită pe un teren aparţinând Consiliului Local Azuga, iar personalul este format din opt salvatori montani. Baza Salvamont Azuga are cameră de gardă, cabinet medical, două camere de odihnă, vestiar şi garaj şi a costat 400.000 de lei, fonduri alocate de la bugetul Consiliului Judeţean Prahova.

Tot joi, a fost pusă în funcţiune, la Azuga, o ambulanţă montană 4x4, despre care autorităţile din Prahova spun că este prima ambulanţă montană din România. Autosanitara este un Jeep Wrangler carosat, dotat cu aparatură medicală şi a costat 260.000 lei.

"Serviciul Salvamont Prahova a avut norocul să beneficieze de prima ambulanţă nouă din România carosată pe un autovehicul 4x4 cunoscut pentru capabilităţile sale off road care ne va ajuta în situaţiile ce se vor ivi pentru evacuarea turiştilor accidentaţi din zona montană în condiţii de siguranţă deplină. Această ambulanţă este dotată cu tot echipamentul medical necesar în vederea acordării primului ajutor medical şi transportării pacienţilor la spitalele din zonă. Se poate ajunge la Babele, în Munţii Baiului, Ciucaş, adică pe nişte trasee şi drumuri forestiere pe care, cu alte autovehicule, era destul de dificil să se ajungă. Ambulanţa este dotată cu defibrilator automat care poate fi folosit de oricine, toţi salvatorii montani au cursuri de paramedici, avem în cadrul echipei şi asistenţi medicali şi chiar şi un doctor la formaţia Salvamont Sinaia” a declarat şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu.

Ambulanţa montană va deservi întreaga zonă montană şi submontană din judeţul Prahova, respectiv staţiunile Sinaia, Buşteni, Azuga, Cheia, precum şi localităţi rurale situate în zona submontană, cum ar fi Valea Doftanei, Secăria, sau Talea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.