Ministerul Educaţiei a lansat, marţi, în dezbatere publică, propunerile de standarde minimale necesare şi obligatorii pentru conferirea calităţii de conducător de doctorat şi a atestatului de abilitare, dar şi pentru participarea la concursurile pentru ocuparea funcţiilor didactice universitare de conferenţiar universitar, profesor universitar şi pentru acordarea gradelor profesionale de cercetător ştiinţific I şi II.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerile au fost elaborate de Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi răspund solicitărilor exprimate atât de membrii comunităţii academice, cât şi de reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior şi ai organizaţiilor reprezentative ale societăţii civile, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

În noul mandat început în iunie 2016, Consiliul General al CNATDCU şi-a asumat sarcina revizuirii echilibrate a standardelor minimale, astfel încât acestea să stimuleze performanţa academică şi să contribuie la corelarea învăţământului superior şi a cercetării ştiinţifice din România cu cele mai bune practici la nivel mondial, arată reprezentanţii MENCS.

"Necesitatea revizuirii pe criterii valorice clar definite este impusă de efectele produse de modificările operate succesiv în anii 2012 şi 2013, perioadă în care standardele minimale au devenit excesiv de permisive, ceea ce a generat dezechilibre între domenii şi confuzii de valori în sistemul de învăţământ superior şi cercetare ştiinţifică din România", mai arată Ministerul Edcuaţiei.

MENCS menţionează că opiniile şi sugestiile tuturor celor interesaţi sunt aşteptate între 9 şi 20 noiembrie pe adresa de e-mail cnatdcu@gov.edu.ro, cu precizarea de a fi indicat şi numărul comisiei de specialitate CNATDCU căreia îi este arondat domeniul luat în discuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.