Consiliul Judeţean Ilfov anunţă că Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea,singurul cu această specializare din judeţul Ilfov, a fost încadrat în Categoria 2 de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). Unitatea, în care Consiliul Judeţean a investit peste cinci milioane de lei în ultimii ani, are un compartiment de medicină materno-fetală şi trei linii de gardă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, aflat în administrarea CJ Ilfov,  a fost reclasificat şi ridicat în grad, din categoria 5 (spital în curs de acreditare, care trebuie să se conformeze unor indicatori) în categoria 2! Categoria 2 înseamnă că spitalul are capacitatea de a atinge cele mai înalte standarde, serviciile oferite corespund nevoilor colectivităţii şi că sunt asigurate toate condiţiile de siguranţă pentru pacienţi, personal şi mediul înconjurător”, a anunţat, joi, Consiliul Judeţean Ilfov.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) arată că în ţară, în categoria a doua, sunt încadrate 93 de spitale, din cele peste 600 de stat şi private evaluate sau în curs de evaluare. Nicio unitate sanitară nu este încadrată în prima categorie.

”Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea este singurul cu această specialitate din Ilfov, iar medicilor de aici li se adresează pacienţi şi din Dâmboviţa, Prahova şi Giurgiu. Unitatea are şi un compartiment de medicină materno-fetală, aşa cum au, de obicei, doar marile centre universitare, şi trei linii de gardă: obstetrică, ATI şi neonatologie. Spitalul din Buftea are laborator propriu de analize acreditat RENAR – se pot face analize de biochimie, hematologie, imunologie, bacteriologie, inclusiv Babeş Papanicolau clasic şi în mediul lichid, amniocenteze pentru sarcinile cu risc şi HPV- gratis, pentru pacientele asigurate care se prezintă cu bilet de trimitere”, a mai anunţat Consiliul Judeţean.

Unitatea medicală este dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Cele mai mai recente achiziţii sunt un aparat de radiologie digital cu stitching – care minimizează expunerea la radiaţii, o staţie nouă de sterilizare (sterilizator cu plasmă, sterilizator cu abur), două ecografe performante, două ventilatoare şi un mamograf cu tomosinteză, de o mare acurateţe a analizelor. Anul acesta spitalul îşi propune să cumpere şi un computer tomograf.

Din 2012 până în prezent Consiliul Judeţean a investit în unitatea medicală peste cinci milioane de lei, dar va începe şi extinderea spitalului prin construcţia unei clădiri cu trei etaje, cu o amprentă la sol de 750 metri pătraţi şi dotarea cu aparatura necesară.

În 2019 peste 70 de mii de persoane au trecut pragul spitalului, pentru consultaţii sau internări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.