Spitalul Municipal Mangalia a anunţat că, începând de sâmbătă, nu va mai avea gărzi pentru Pediatrie, iar urgenţele vor putea fi asigurate doar de luni până vineri, între orele 8 şi 14. Cazurile care vor apărea în afara acestui program urmează să fie transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Spitalului Municipal Mangalia au postat, vineri, pe Facebook, o adresă către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa în care informează ca urgenţele pediatrice apărute în timpul săptămânii după ora 14 să fie transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.

“Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că independent de voinţa noastră, începând cu data de 22 octombrie 2022 nu mai putem asigura graficul de gărzi în specialitatea pediatrie. Medicii pediatri, angajaţi ai Spitalului Municipal Mangalia, vor asigura urgenţele în cadrul programului de lucru, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 14.00. Începând cu ora 14, urgenţele vor fi redirecţionate către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Astfel, vă rog să aveţi în vedere ca urgenţele adresate direct dumneavoastră prin serviciul 112 să fie transportate direct la SCJU Constanţa”, se arată în adresa semnată de directorul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan.

De asemenea, reprezentanţii spitalului au menţionat, în postare, că speră ca această situaţie să nu fie de durată, ci doar până la finalul acestei luni.

La sfârşitul lunii septembrie, Spitalul Mangalia a prezentat graficul gărzilor pentru luna octombrie, cu menţiunea că “din cauza lipsei de personal pe secţia pediatrie, graficul de gărzi este în lucru şi va fi comunicat ulterior”. Câteva zile mai târziu a fost publicată şi planificarea pentru secţia de pediatrie, dar acolo gărzile apar doar până în data de 21 octombrie inclusiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.