Spitalul Judeţean Sibiu anunţă că a crescut capacitatea de tratare şi internare în zonele non-Covid, chiar dacă păstrează 66 de paturi pentru pacienţii cu coronavirus, dintre care 10 la ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor pacienţilor, iar cetăţenii judeţului să beneficieze de servicii medicale prompte Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu creşte capacitatea de internare şi tratare în zonele non-Covid”, a transmis spitalul, într-un comunicat de presă.  

În acest sens a fost avizată:  

  • creşterea numărului de paturi "verzi" de la 736 la 798 
  • scăderea numărului total de paturi Covid la 66.  

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, cele mai importante modificări sunt următoarele:  

  • Compartimentul Clinic Oftalmologie redevine integral verde, având un număr de 14 paturi; 
  • Secţia Clinică Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă este relocată în structura modulară I a SCJU Sibiu (modularul mic) - 10 paturi;  
  • În Secţia Secţia Clinică Boli Infecţioase sunt disponibile 10 paturi ”verzi”, cu circuit separat faţă de zona Covid; 
  • Numărul de paturi din Secţia Clinică Chirurgie Generală I creşte de la 29 la 35 iar numărul de paturi din Secţia Clinică Chirurgie Generală II creşte de la 27 la 38;  
  • Spitalul va continua să interneze pacienţi infectaţi cu SARS-CoV2, pentru care sunt disponibile 66 paturi dintre care 10 pe Secţia ATI.  

”Recomandăm sibienilor să fie în continuare prudenţi şi să aplice, la nivel individual, minimele măsuri de siguranţă, pentru a se proteja pe sine şi pe cei din jur şi pentru a limita riscurile de infectare”, au transmis oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.