Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marţi la Mizil, după vizita de lucru la loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti- Buzău (A7), că ideea este ca de la anul, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanţa, să se poată circula pe autostradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Transporturilor a afirmat că în jurul Bucureştiului, A0, avem un tronson care în mare leagă DN1, pe partea de nord, aproape de DN2, aproximativ 50 de km, şi care va fi dat în circulaţie într-o lună. ”Am mers apoi pe A0 sud, cele trei loturi, care de asemenea se lucrează, sunt într-un stadiu avansat, unul dintre loturi va fi dat în circulaţie anul acesta”, a precizat ministrul, arătând că există semne de întrebare legate de al doilea lot şi de starea vremii, pentru că vreme ploioasă încetineşte ritmul de lucru pe şantiere.

”Ideea este, aşa cum spunea şi prim-ministrul, ca de la anul, de la Craiova, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanţa să se poată circula pe autostradă”, a completat Grindeanu.

El a menţionat că de la Dumbrava la Mizil pe mare parte din tronson lucrurile stau bine şi au fost deblocate lucrurile. ”Aici ritmul este unul care e mulţumitor, sper să recupereze şi ultiam parte”, a mai spus Grindeanu. ”Avem promisiunea fermă că la anul, în septembrie se va circula”, a mai spus ministrul Transporturilor, arătând că pe al doilea lot, Mizil-Pietroasele, există o întârziere.

”Mă aştept ca în următoarea lună ritmul să fie sporit, resurse financiare există, nu e o problemă de bani, mă aştept să văd un ritm crescut”. Despre autostrada Moldovei, Grindeanu a spus că se vorbeşte de mult dar abia în ultimul an s-au încheiat contractele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.