Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că instituţia pe care o conduce a propus ca masca de protecţie să fie purtată de elevi până şi de la locul unde se desfăşoară orele de sport, dar în timpul orelor de educaţie fizică, masca să nu fie obligatorie. Această propunere va fi discutată săptămâna aceasta, alături de una care prevede prezenţa fizică indiferent de scenariu în învăţământul special şi o excepţie de obligativitate a purtării măştii pentru învăţământul vocaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat ce părere are despre purtarea măştii de protecţie în timpul orelor de sport, având în vedere că sunt voci care afirmă că aceasta ar trebui purtată, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în ţări precum Austria, Belgia sau Suedia, obligativitatea purtării măştii la orele de sport nu există.
 
"Nu sunt în măsură să mă pronunţ, însă ce aţi auzit dumneavoastră se pare că nu au auzit ţări precum Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Suedia, în care nu există obligativitatea purtării măştii la orele de sport. Există o reglementare specială în Franţa, care spune că masca nu se poartă în cadrul orelor de sport, însă orele de educaţie fizică trebuie obligatoriu în exterior organizate. Şi mai există Luxemburgul unde, la fel ca în propunerea noastră, se poartă până la locul în care se desfăşoară ora de educaţie fizică şi de la locul în care se desfăşoară ora de educaţie fizică, dar nici în Luxemburg nu este obligatorie masca în timpul orelor de educaţie fizică. Singura regiune din Europa unde este obligatorie masca la orele de sport este regiunea Venetto din Italia şi şi acolo se discută”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, duminică seara.
 
Cîmpeanu a explicat că Ministerul Educaţiei a făcut o propunere pentru o excepţie de la obligaţia purtării măştii la orele de sport.
 
"Noi am făcut o propunere care să excepteze obligaţia, să se facă excepţie pentru purtarea măştii în cadrul orelor de educaţie fizică, dar se recomandă, de asemenea, evitarea sporturilor de echipă, se recomandă purtarea măştii până la şi de la locul unde se desfăşoară ora de sport”, a susţinut Sorin Cîmpeanu.
 
Ministrul Educaţiei a adăugat că o discuţie pe acest subiect va avea loc în zilele următoare.
 
"Urmează să discutăm propunerea în această săptămână, alături de alte propuneri cum ar fi prezenţa fizică indiferent de scenariu pentru învăţământul special, pentru că în acele clase sunt câte 3-4 elevi, aceea de excepţie de obligativitate a purtării măştii pentru învăţământul vocaţional unde sunt clase cu situaţii student - elev - profesor şi atât”, a mai declarat Cîmpeanu.
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa, miercuri, că instituţia pe care o conduce şi Ministerul Sănătăţii vor reevalua purtarea măştii de protecţie în timpul orelor de sport, după ce a primit informări oficiale de la Bruxelles cu privire la modul în care alte ţări gestionează această situaţie. Sorin Cîmpeanu preciza că majoritatea ţărilor europene nu impun masca la orele de sport.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.